Συνταγές: Το ροδάκινο είναι αντιπροσωπευτικό καλοκαιρινό φρούτο και το αγαπάμε πολύ. Τραγανό ή πολύ μαλακό είναι υπέροχο όπως και να το απολαύσεις!

Αν ανήκετε σε αυτούς που τους αρέσουν τα άγουρα και πιο σκληρά και στην κουζίνα σας έχουν μείνει πολύ “γινομένα” ροδάκινα μην τα πετάξετε γιατί σας έχουμε μια πολύ ωραία συνταγή για κέικ όπου μπορείτε να τα αξιοποιήσετε.

Δείτε παρακάτω τα υλικά της συνταγής και την εκτέλεση της:

Υλικά

Για τη ζύμη

220 γρ. αλεύρι καρύδας
50 γρ. καστανή ζάχαρη
100 ml λάδι καρύδας
3 αυγά
80-100 ml γάλα καρύδας

Για τη γέμιση

8-10 ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
3 lime, χυμό και ξύσμα
8-10 ώριμα ροδάκινα
100 γρ. καρύδα αποξηραμένη και τριμμένη
50 γρ. σκόνη από αμυγδάλα
2 κουτ γλυκού υγρή βανίλια
150 ml γάλα καρύδας
Καβουρδισμένες νιφάδες καρύδας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

Ρίχνουμε στο μπλέντερ τη ζάχαρη, το λάδι καρύδας, μια πρέζα αλάτι και το αλεύρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Προσθέτουμε τα αυγά και σιγά-σιγά το γάλα καρύδας και τα χτυπάμε ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε αλουμινόχαρτο ή διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30’ λεπτά.

Για τη γέμιση:

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τον χυμό από το lime και την μεγαλύτερη ποσότητα από το ξύσμα lime και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί όλη η ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε τις φέτες από τα ροδάκινα ανακατεύουμε ξανά και τις αφήνουμε να ρουφήξουν τα υγρά του μίγματος.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη καρύδα μαζί με τη σκόνη αμυγδάλου και προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα καρύδας. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένα μίγμα που απλώνεται εύκολα. Δεν θέλουμε να είναι πολύ υγρό το μίγμα γιατί θα πανιάσει η ζύμη.

Έπειτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε ένα αντικολλητικό ταψί, το οποίο έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι πριν.

Στη συνέχεια αλείφουμε τη ζύμη με το μίγμα της γέμισης και από πάνω τοποθετούμε τις φέτες με τα ροδάκινα τη μία πίσω από την άλλη, αφού πρώτα τις στραγγίξουμε καλά. Κρατάμε το σιρόπι για γλάσο στην άκρη για να αλείψουμε τα ροδάκινα με ένα πινέλο.

Ειδήσεις σήμερα:

“Τα Bucks έφυγαν, τα Stars έμειναν” – Η αλυσίδα που αντικατέστησε τα Starbucks στη Ρωσία

Έξαλλος ο Νίκος Οικονομόπουλος με τους Αρχαιολόγους της Κέρκυρας – “Θα κινηθώ νομικά”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις