Κασσελάκης: “Δεν θα συνεργαζόμουν με τον Τσίπρα, δεν φέρνεις την αλλαγή με νέα υλικά”
Τι είπε για την συνεργασία του με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και το μεταναστευτικό

Μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας για την συνεργασία με άλλα πολιτικά πρόσωπα και την στάση του στο μεταναστευτικό ζήτημα.
Σε ερώτηση για πιθανή επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στο πολιτικό προσκήνιο, πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν τον “φοβάται”, ενώ απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο συνεργασίας.
«Η επιστροφή του προκατόχου μου στον ΣΥΡΙΖΑ για μένα είναι θετική. Είναι σωστό να κρίνεσαι από τον κόσμο και όχι να κρύβεσαι. Από κει και πέρα, δεν θεωρώ ότι με παλιά υλικά μπορείς να φέρεις οποιαδήποτε αλλαγή. Καθόλου δεν φοβάμαι την επιστροφή Τσίπρα. Θεωρώ ότι η καλύτερη μέρα του θα είναι η πρώτη μέρα που θα είναι αρχηγός ή υποψήφιος. Ξέρω πολύ καλά το επιτελείο του, ξέρω τις δυνατότητές του».
Παράλληλα, μίλησε και για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπου έκανε λόγο για μια «περιστασιακή» συνεργασία μεταξύ τους.
«Όταν έγιναν τα κατηγορητήρια για τα Τέμπη, δεν υπήρξε καμία συνεισφορά εκ μέρους της. Μάλιστα, αναγκάστηκαν οι οικογένειες να παρέμβουν, για να καταθέσει τις υπογραφές στον Πρόεδρο της Βουλής για το κατηγορητήριο».
Κασσελάκης για μεταναστευτικό: “Η χώρα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι”
“Στο πολιτικό κομμάτι η χώρα μας δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι, το λέω ξεκάθαρα αυτό. Η θάλασσα έχει σύνορα, η χώρα έχει σύνορα. Είναι ευρωπαϊκά σύνορα, κάτι το οποίο πρέπει να το σέβεται η Τουρκία, για αυτό και εμείς λέμε ότι θέλουμε μια πιο ομοσπονδιακή Ευρώπη με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές, όπου να υπάρχει και εγγύηση αμυντικής συμμαχίας μέσα στην ΕΕ”, ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.
“Όλη η Ευρώπη πρέπει να πάρει μέτρα. Όταν είδα τις φρεγάτες και τα πλοία του ΠΝ κάτω στη Λιβύη, η πρώτη μου σκέψη ήταν “καλά, δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό είναι ευρωπαϊκό θέμα;” Η Frontex έπρεπε να είναι εκεί”.
«Η ΕΕ έχει μια ήπια ισχύ. Έπρεπε κατά τη γνώμη μου να είχε διαπραγματευτεί ήδη με τις χώρες προέλευσης – μεταξύ των οποίων και την Τουρκία – ότι εάν θέλετε εμπορικές σχέσεις μαζί μας, θα μας αφήνετε να περιπολούμε τις ακτές σας, για να μην γίνεται καν επιβίβαση σε βάρκες», τόνισε.
Ερωτηθείς για το αν η σκλήρυνση της ελληνικής στάσης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας απάντησε πως όταν αυτό γίνεται αντίθετα προ το Διεθνές Δίκαιο, απονομιμοποιούνται τα ελληνικά αιτήματα στο Αιγαίο και στην Κύπρο. «Δεν μπορείς να διώξεις μαι ομάδα ανθρώπων που αιτούνται άσυλο. Βάσει του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης της Γενεύης πρέπει να ελέγχεις εξατομικευμένα τις αιτήσεις».
Ακολούθησε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις