Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης μίλησε στον Realfm για τα Τέμπη και την πρόταση για σύσταση και διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Φλωρίδης, σε ερώτηση για τα όσα υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι ο Πρωθυπουργός έχει ποινικές ευθύνες στην υπόθεση των Τεμπών, σχολίασε ότι «εδώ έχουμε μία αντίληψη η οποία στην πραγματικότητα τι θέλει να κάνει; Αυτή υποτίθεται ότι εκπροσωπεί το κίνημα των τιμωρών της Ελλάδος. Είναι κάποιοι που θέλουν να τιμωρήσουν το σύμπαν εδώ πέρα, δηλαδή να πάνε όλοι φυλακή, να έχουμε διάχυση των ποινικών ευθυνών».
«Γιατί ξέρετε το πιο επικίνδυνο πράγμα στην λειτουργία μίας δημοκρατίας ανοιχτής με ένα οργανωμένο, ελεύθερο ποινικό σύστημα είναι να γίνεται διάχυση των ποινικών ευθυνών. Στο τέλος δηλαδή να μην μπορείς να βρεις ποιος έκανε το έγκλημα. Και από εκεί και πέρα υπάρχει μία αίσθηση ότι εμείς θα τους βάλουμε όλους φυλακή», συνέχισε.
«Τελικά δεν είναι τι λένε οι φίλοι του πολιτικού ή οι αντίπαλοι του πολιτικού, είναι τελικά τι θα πει η δικαιοσύνη. Και τι εννοώ με αυτό; Ότι το Σύνταγμα μας και η νομοθεσία η σχετικά περί της ευθύνης των υπουργών προβλέπει ότι όλα αυτά παραπέμπονται σε ένα πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από τρεις δικαστές του Αρείου Πάγου και δύο του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίοι κληρώνονται σε δημόσια κλήρωση στην Βουλή όπως έγινε πρόσφατα με την υπόθεση του κυρίου Τριαντόπουλου. Επομένως ό,τι και να πουν οι φίλοι του οποιουδήποτε και οι αντίπαλοι του οποιουδήποτε όλα αυτά ελάχιστη ή καθόλου σημασία έχουν», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
«Όλα αυτά τα προκαταρκτικά ελάχιστη αξία έχουν, έως καθόλου, σε σχέση με την ανάκριση που θα διεξαγάγει αυτοτελώς με ανακριτή που θα ορίσει το ίδιο το Δικαστικό Συμβούλιο που θα κληρωθεί από ανώτατους δικαστές. Λοιπόν εκεί θα κριθούν όλα», τόνισε ο Γιώργος Φλωρίδης.
«Οι πολιτικοί αντίπαλοι ή οι πολιτικοί φίλοι μπορεί να κατηγορηθούν για σκοπιμότητες και δικαίως διότι όλη η διαδικασία των Προανακριτικών και των Εξεταστικών Επιτροπών στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης που τουλάχιστον εγώ παρακολουθώ ήταν μία διαδικασία που απαξίωσε στα μάτια του κόσμου το πολιτικό σύστημα. Γιατί; Διότι μετά από κάθε Εξεταστική Επιτροπή μετά από κάθε προανακριτική διαδικασία είχαμε 10 πορίσματα», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
«Ο κύριος Ανδρουλάκης με το πού πήγε η δικογραφία από τον ανακριτή στη Βουλή – αυτή είναι 60.000 σελίδες – πριν την δει κανένας είπε ‘εμείς θα κάνουμε πρόταση για κακούργημα για τον Καραμανλή», σημείωσε ο Γιώργος Φλωρίδης.
«Ενώ εξελισσόταν η παρουσίαση του πορίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ τότε, εκείνη την ώρα ακόμη τα έλεγαν οι άνθρωποι εκεί, ο Ανδρουλάκης ανήγγειλε πρόταση μομφή κατά της κυβερνήσεως. Και λες ρε παιδί μου αυτό είναι σοβαρή πολιτική στάση; Αυτό λέω. Ο κόσμος που το βλέπει σου λέει ‘εσύ δεν ενδιαφέρεσαι για την αναζήτηση της αλήθειας’», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Χρήστος Μαυρίκης: Ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροδοκίας Αρεοπαγίτη δικαστή
Νεκρός από πυρά Ουκρανός πρώην πολιτικός στη Μαδρίτη (βίντεο)
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"