Με βάση τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών, για πολλούς από εμάς η Βουλή θα ήταν δυστοπική: ούτε μια φωνή κατά των εξορύξεων και υπερ της κοινωνικά δίκαιης πράσινης μετάβασης. Ούτε μια φωνή υπέρ του ΟΧΙ του 2015. Ούτε μια φωνή να κατονομάζει τους ολιγάρχες που με τις πλάτες των μνημονιακών κομμάτων καταληστεύουν πολίτες και κράτος. Ούτε μια φωνή να μεταφέρει τον αγώνα και τις απαιτήσεις των ανθρώπων και των κινημάτων χωρίς να προσπαθεί να τους καπηλευτεί.

Ευτυχώς, το κοντέρ μηδενίστηκε και μας δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να φέρουμε το αποτέλεσμα το οποίο επιδιώκαμε.

Η ψήφος στο ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου έχει πολλαπλά οφέλη. Πρώτον, λόγο του εκλογικού συστήματος, η είσοδος του ΜέΡΑ25 στη Βουλή κάνει πολύ πιο δύσκολη την επίτευξη της αυτοδυναμίας της ΝΔ, ενώ παράλληλα στερεί τους περισσότερους βουλευτές από το πρώτο κόμμα. Το να ανέβει το ποσοστό του ΜέΡΑ25 λοιπόν κατά 1-2 μονάδες έχει πολλές φορές μεγαλύτερη πρακτική αξία από μια αντίστοιχη αύξηση ενός μεγαλύτερου κόμματος, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ.

Έχει φυσικά και πολύ μεγαλύτερη πολιτική αξία για την Αριστερά, καθώς ένα μικρό ποσοστό θα μεταφραστεί σε μια δεκάδα βουλευτών, με αποδεδειγμένα ηθική και σταθερή στάση στα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν τους πολίτες, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις. Το κόμμα μας μετέφερε στη Βουλή την αγωνία των εργαζομένων για τη κατάσταση στους ελληνικούς σιδηρόδρομους μήνες πριν το έγκλημα των Τεμπών και για τα τέσσερα τελευταία χρόνια επιχειρηματολογούσαμε σθεναρά ενάντια στο γενικότερο δόγμα των ιδιωτικοποιήσεων που έχει καταστρέψει όχι μόνο τους σιδηρόδρομούς, αλλά όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας. Αυτή την εμπεριστατωμένη αντιπολίτευση του ΜέΡΑ25, με αντιπροτάσεις με τη μορφή νομοσχεδίων και τροπολογιών, αντί κενών πολιτικών ατακών, σε θέματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, μέχρι το περιβάλλον, επιδιώκουμε να επιστρέψουμε στην Βουλή στο τέλος του μήνα.

Όσο και αν μας δυσκόλεψε ο αδίστακτος πόλεμος που δεχτήκαμε από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης τους προηγούμενους μήνες, συγχρόνως μας επιβεβαίωσε ότι η πολιτική δουλειά που έχουμε κάνει έχει αποτέλεσμα. Τα ολιγαρχικά συμφέροντα στοχοποίησαν το κόμμα μας όσο κανένα άλλο, με σκοπό να σιωπήσουν το μόνο κόμμα το οποίο μιλάει ανοιχτά για το τεράστιο καρτέλ που έχει στηθεί στη χώρα για να πλουτίζουν κάποιοι λίγοι από τη φτωχοποίηση του λαού και του κράτους μας. Είμαστε αποφασισμένοι να σβήσουμε τα χαμόγελα που διαγράφηκαν στα πρόσωπα τους στις 21 Μαϊου, καταφέρνοντας ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στις 25 Ιουνίου.

Έχουμε λοιπόν μπροστά μας μια μοναδική ευκαιρία, μέσα από τις στάχτες μιας γενικότερης ήττας για την Αριστερά στις προηγούμενες εκλογές, να αναδείξουμε τη μικρή αλλά απολύτως απαραίτητη φωνή της ανυπότακτης, αγωνιστικής, κινηματικής Αριστεράς που πρεσβεύει το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, και να την επιστρέψουμε ενισχυμένη στη Βουλή.

*Ο Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν είναι Εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 & Πολιτικός Διευθυντής του DiEM25

Ειδήσεις σήμερα:

Η Δέσποινα Βανδή τρέλανε το TikTok με το χιουμοριστικό βίντεο που ανάρτησε από το γυμναστήριο

Ζώδια – Αυτά είναι τα πιο παθιασμένα και ερωτικά

***

Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Πώς ψηφίζουμε στις 25 Ιουνίου – Όλες οι αλλαγές

Εκλογές 2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις 25 Ιουνίου – Το μπόνους και οι λίστες

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις