Ο Άνταμ Κοντοβάς συμπληρώνει την τριάδα κριτών του νέου ριάλιτι μαγειρικής, Games Of Chefs, που ξεκινά στον Ant1 τη νέα σεζόν. Ο chef παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη διαγράψει μια σπουδαία πορεία στο χώρο της μαγειρικής και το μέλλον του στη γαστρονομία προβλέπεται ακόμα καλύτερο!

Ο Άνταμ, τον οποίο γνωρίσαμε τηλεοπτικά ως guest chef κριτής μέσα από το Master Chef, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985.

Όταν τελείωσε το σχολείο ξεκίνησε να εργάζεται σε κατάστημα πουλώντας παπούτσια χωρίς να του έχει περάσει από το μυαλό η ενασχόληση με τη μαγειρική. Η ιδέα του μπήκε όταν ένας φίλος του πήγε να γίνει μάγειρας. Ήταν 24 ετών και αποφάσισε να τον ακολουθήσει στη Σχολή Μαγειρικής.

Αμέσως μόλις ξεκίνησε τα μαθήματα κατάλαβε ότι αυτό το πράγμα είναι το μεγάλο του πάθος και είναι γεννημένος για αυτό! Αποφοίτησε από τη σχολή με άριστα και αφού εργάστηκε σαν μαθητής στην «Γιορτή Μπαξεβάνη» στη συνέχεια βρέθηκε στο πλάι του καταξιωμένου chef Γιάννη Μπαξεβάνη στο εστιατόριο 2ΜΑΖΙ.

Η επαγγελματική του πορεία συνεχίστηκε σε ένα μαγαζί στο Μοναστηράκι της Αθήνας και λίγο μετά αποφάσισε να φύγει στο εξωτερικό συγκεκριμένα στην Ιρλανδία για να δουλέψει σε βραβευμένο εστιατόρι στο Δουβλίνο, στο «Danu at the Brehon» όπου γρήγορα πήρε τη θέση του chef de partie.

Ο νεαρός chef δεν μένει πολύ στην Ιρλανδία. Μετά από πολύ δουλειά, αφοσίωση και έχοντας πλέον αποκτήσει εμπειρία και γνώση αποφασίζει να επιστρέψει στην Ελλάδα δύο χρόνια μετά. Τότε ξεκινά να εργάζεται στο διακεκριμένο Boutique Hotel Amanzoe, στο Πόρτο Χέλι όπου μαγειρεύει για πολλούς σταρ και σπουδαίες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πορεία του δεν σταματά εκεί. O Άνταμ Κοντοβάς γίνεται ο καινούργιος head chef γνωστού εστιατορίου της Αθήνας και την ίδια χρονιά το 2015 κερδίζει το βραβείο του Καλύτερου Νέου Chef από το περιοδικό FNL αλλά και το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Προηγουμένως έχει περάσει επιτυχώς και από την κουζίνα του «Premiere» του «Athenaeum Intercontinental» όπου ανέλαβε καθήκοντα chef de cuisine συμβάλλοντας ενεργά στην αναγνώριση του εστιατορίου ως ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα και στη βράβευση του με Χρυσό Σκούφο.

Ένα χρόνο μετά τις παραπάνω διακρίσεις, το 2016 ο βραβευμένος πια Άνταμ που έχει μεγάλη αγάπη για τα ψάρια και τα θαλασσινά, ταξιδεύει στις Βρυξέλλες και εργάζεται στο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin, Sea Grill.

Για δύο χρόνια από το 2017 μέχρι και το 2019 αναλαμβάνει βραβευμένο εστιατόριο στη Σαντορίνη στο οποίο και εργάζεται με μεγάλη επιτυχία για μια ακόμη φορά καθώς καταφέρνει να του χαρίσει το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και ένα αστέρι από το FNL guide. Ακολουθεί το 2018 το Όσλο της Νορβηγίας όπου εργάζεται ως stagiaire σε επίσης βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο ενώ το 2019 άλλη μία διακεκριμένη θέση έρχεται στην Ελλάδα όπου αναλαμβάνει Executive Chef boutique ξενοδοχείου στη Σαντορίνη.

Πριν λίγους μήνες πραγματοποίησε ένα όνειρο του, ένα γαστρονομικό πρότζεκτ στο κέντρο της Αθήνας. Στο νέο του εγχείρημα με τη δική του γευστική προσωπική σφραγίδα παντρεύει το street food με τη μπιστρονομία και πολλές δόσεις έθνικ στοιχείων.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις