Τα αβγά και η κατανάλωσή τους αποτελούν αγαπημένη συνήθεια για πολλούς ανθρώπους, κάθε ώρα της ημέρας. Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και βιταμινών, ωστόσο καλό θα ήταν να μην συνδυάζονται μαζί με καφέ ή τσάι.

Ποιος είναι ο λόγος

Αναμφισβήτητα, πάρα πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν τα αβγά ειδικότερα πρωινές ώρες μαζί με τον καφέ ή το τσάι τους, γεγονός το οποίο όμως φαίνεται ότι πρέπει να αποφεύγεται. Συγκεκριμένα, η γνωστή διαιτολόγος Priya Bansal ανέφερε ότι μεμονωμένα τόσο ο καφές όσο και τα αυγά έχουν οφέλη, ωστόσο όταν τα καταναλώνουμε παράλληλα είναι πιθανό να παρεμποδιστεί ή απορρόφηση πολλών θρεπτικών συστατικών τους.

Διαβάστε επίσης: Αβγά – Γιατί δεν πρέπει να πετάμε τα τσόφλια τους;

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τα αβγά περιέχουν σίδηρο και ασβέστιο, ωστόσο οι ταννίνες και οι πολυφαινόλες που περιέχει ο καφές είναι πολύ πιθανό να εμποδίσουν την απορρόφησή τους. Έτσι, η Huffington Post προτείνει να περιμένουμε τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να πιούμε καφέ ή τσάι μετά από την κατανάλωση των αβγών.

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ στον Πόρο: Βρέθηκε σορός γυναίκας – Εξετάζεται αν ανήκει στην αγνοουμένη Σταυρούλα από την Κυψέλη

Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Στα λόγια προοδευτικός, στην πράξη εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις