Τα αβγά αποτελούν ένα τρόφιμο που καταναλώνει ο περισσότερος κόσμος, καθώς χρησιμοποιούνται σε πάρα πολλές συνταγές. Εκτός από το γεγονός ότι μπορούμε να τα φάμε τηγανιτά, βραστά ή μελάτα, παράλληλα αποτελούν βασικό υλικό τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά φαγητά.

Όλοι μας όταν σπάμε τα αβγά ευθύς αμέσως πετάμε τα τσόφλια τους στα σκουπίδια, γεγονός το οποίο όμως στην πραγματικότητα δεν είναι σωστό. Συγκεκριμένα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εξωτερικό τους στη διατροφή μας.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά:

Τα τσόφλια των αβγών περιέχουν ανθρακικό ασβέστιο ενώ η λεπτή εσωτερική μεμβράνη τους πρωτεΐνη, έτσι καλό θα ήταν να τα προσθέσουμε στην διατροφή μας. Παράλληλα περιέχουν σίδηρο, ψευδάργυρο, γλυκοζαιμίνη κι άλλες ουσίες. Πώς μπορούμε όμως να τα εντάξουμε στη διατροφή μας; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βράσουμε τα τσόφλια για περίπου 10 λεπτά, ούτως ώστε να σκοτωθούν βακτήρια τα οποία ενδεχομένως υπάρχουν.

Αφότου τα στεγνώσουμε καλά, τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 100 – 120 βαθμούς κελσίου. Έπειτα τα αλέθουμε σε μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Έτσι, αυτή τη σκόνη μπορούμε να την προσθέσουμε είτε σε διάφορες ζύμες είτε σε smoothies, χωρίς καν να καταλάβουμε κάποια διαφορά στην γεύση τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μητσοτάκης «επιστρέφει» με συνέντευξη και νομοσχέδια

Επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική του ΑΠΘ -Φοιτητές προχώρησαν σε ανακατάληψη της Σχολής

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις