Μαγειρίτσα. Ένα φαγητό δύο τα συναισθήματα. Απέχθεια ή λατρεία. Όπως και να έχει πάντως, το φαγητό αυτό θυμίζει σε όλους τις πασχαλινές γιορτές. Το βράδυ της Ανάστασης, μετά την παραλαβή του Άγιου Φωτός, το πρώτο πράγμα που θα μυρίσεις όταν μπεις στο σπίτι, είναι η σούπα από σέλινο μαρούλι και έντερα αρνιού.

Ναι μπορεί να μην ακούγεται πολύ λαχταριστή συνταγή, αλλά η γεύση είναι που μετράει.

Γιατί όμως, το πιο παραδοσιακό πιάτο της Ανάστασης είναι η μαγειρίτσα;

Η απάντηση κρύβεται στα χορταρικά που περιέχει το συγκεκριμένο πιάτο. Προέρχεται από τα πικρά χόρτα που έτρωγαν οι Εβραίοι σε ανάμνηση της σκλαβιάς τους από τους Αιγύπτιους. Πάσχα στα Εβραϊκά σημαίνει “έξοδος”. Για τους Χριστιανούς, Πάσχα σημαίνει πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή. 

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις