Συνταγή: Αν ψάχνετε μια εναλλακτική ρυζιού για να συνοδεύσετε το κρέας ή το κοτόπουλο, σας προτείνουμε μια νόστιμη και ελαφριά συνταγή με πλιγούρι και μανιτάρια που θυμίζει πιλάφι.

Ο χρόνος προετοιμασίας είναι μόλις δέκα λεπτά και η εκτέλεση του επιπλέον είκοσι! Μέσα σε μισή ώρα θα έχετε ένα λαχταριστό πιάτο το οποίο φυσικά τρώγεται και σαν κυρίως εάν δεν θέλετε να το συνδυάσετε με κρέας!

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζ τσαγιού πλιγούρι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γραμμ. άσπρα μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι ξηρό
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4 φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ζεστό ή κύβο λαχανικών
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σε μία κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Βάζουμε τα μανιτάρια αφού τα κόψουμε σε ροδέλες ή φέτες και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για πέντε λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε στα μανιτάρια και το αφήνουμε 2- 3 λεπτά μέχρι να χάσει το χρώμα του και να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το πλιγούρι και τον πολτό ντομάτας και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια κουτάλα.

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε για λίγα λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε ξανά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα ή το τηγάνι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το φαγητό για περίπου δέκα λεπτά.

Μόλις πάρει τη μορφή πιλαφιού το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε από πάνω το μαϊντανό.

Το πλιγούρι με τα μανιτάρια είναι έτοιμο για να το σερβίρετε! Προαιρετικά αν σας αρέσει μπορείτε να το συνοδεύσετε με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί. 

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις