Ανεβασμένες, αλλά καλύτερες από πέρυσι, είναι φέτος οι τιμές των κρεάτων ενόψει Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα τον Κώστα Λίτσα, ιδιοκτήτη κρεοπωλείου και ντελικατέσεν στη Νέα Ιωνία που μίλησε στο OPEN.

Οι καταναλωτές δεν θα βάλουν φέτος πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για το φετινό πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σε σχέση με πέρυσι διευκρίνισε ο κ. Λίτσας. «Έχουμε καταλάβει πως η τσέπη του Έλληνα καταναλωτή δεν σηκώνει άλλη αύξηση. Και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές. Δεν πάει άλλο… έχει φτάσει ταβάνι» υπογράμμισε.

Και ανέφερε τις τιμές πώλησης των κρεάτων. Όπως είπε:

  • Το μοσχάρι: Σήμερα πωλείται μεταξύ 15 ευρώ με 16 ευρώ το κιλό. Ενώ πριν 5 χρόνια η τιμή πώλησης του ήταν στα 10 ευρώ.
  • Το αρνί: Σήμερα κοστίζει 16 ευρώ με 17 ευρώ το κιλό. Ενώ πριν 5 χρόνια κόστιζε 8 ευρώ με 9 ευρώ το κιλό.
  • Τα πουλερικά: Σήμερα πωλούνται στην τιμή των 5 ευρώ με 6 ευρώ. Ενώ πριν 5 χρόνια πωλούνταν στα 3 ευρώ με 4 ευρώ.

«Για την τελευταία πενταετία μιλάμε. Θεωρώ ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση. Δεν μπορούν να ανέβουν άλλο οι τιμές» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε οι τιμές των κρεάτων έχουν αυξηθεί  κατά 50% στο σύνολο τους κατά την τελευταία 5ετία.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες μόνο η τιμή στο μοσχάρι. «Όχι δεν παίζει μόνο το μοσχάρι», απάντησε.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το δελτίο της ΕMY – Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και χιόνια στην Αττική από το Σάββατο

Στοιχεία σοκ για τα τροχαία δυστυχήματα: Αυξήθηκαν οι νεκροί, δεν φορούν ζώνη και κράνος οι οδηγοί

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις