Συνταγή: Το ψάρι σε κάθε του μορφή, είναι ένα αγαπημένο φαγητό και από άποψη γεύσης και από άποψη πληθώρας θρεπτικών συστατικών που προσφέρει.

Ωστόσο, πολύ αμελούν να το μαγειρέψουν, αφού είναι πιο ακριβό σε σχέση με άλλες πρώτες ύλες. Ειδικότερα οι σαρδέλες, είναι ένα ψάρι που είναι θησαυρός από άποψη πρωτεΐνης και Ω3 και γι αυτό σας έχουμε εξασφαλίσει μία συνταγή που θα καταπλήξει και τους πιο αυστηρούς γευσιγνώστες. Παρόλο που είναι ένα μικρό ψάρι το οποίο έχουμε συνηθίσει να τρώμε ψητό στα κάρβουνα ή τηγανιτό, γίνεται εξίσου νόστιμο και στο φούρνο.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά και βήμα – βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

Υλικά:

3 μεγάλες πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
250γρ. τριμμένη ντομάτα
250ml νερό
50ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι
500γρ. σαρδέλα καθαρισμένη
Ρίγανη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις βράζουμε για 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το νερό, την τριμμένη ντομάτα, το λάδι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σε ένα ταψί, τοποθετούμε τις πατάτες, και περιχύνουμε το μείγμα μας.

Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.

Ανοίγουμε με προσοχή τον φούρνο και πάνω από τις πατάτες, στρώνουμε τις σαρδέλες μας.

Πάνω από τις σαρδέλες, τοποθετούμε μερικές φέτες λεμόνι.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά.

Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό! Καλή σας απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Εβδομαδιαίες ερωτικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια 14 με 20 Νοεμβρίου

Πώς θα καταλάβετε αν παρακολουθούν το κινητό σας – Ειδικός εξηγεί όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις