Συνταγή: Τα μπιφτέκια, είναι από τα αγαπημένα κρεατικά που μπορεί να φάει κανείς είτε σπίτι του, είτε σε κάποια ταβέρνα ή εστιατόριο.

Παράλληλα, είναι ένα κρέας που μπορούν να φάνε τα μικρά παιδιά εύκολα, τα οποία γενικότερα, δυσκολεύονται να φάνε πιο σκληρά κρέατα. Εμείς, θέλοντας να συνδυάσουμε το κρέας με τα λαχανικά, τα οποία έχουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες, βρήκαμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά της συνταγής και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

Υλικά

  • 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 10ml ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • 4κ.σ. βρόμη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Νερό

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς, πάνω – κάτω αέρα.
  • Σε ένα multi, προσθέτουμε το καρότο, το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι. Αφού πολτοποιηθούν καλά, τα προσθέτουμε στον κιμά μας και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τη βρόμη, το αβγό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα μας.
  • Ξεκινάμε να πλάθουμε τα μπιφτέκια μας σε μεσαίο μέγεθος. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε νερό, μέχρι που να τα καλύψει.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε με προσοχή το αλουμινόχαρτο μετά από 45 λεπτά και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να πιούνε τελείως το νερό τους.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Τα “παιδιά – φαντάσματα” στην “Κιβωτό του Κόσμου” – Τα ανύπαρκτα μητρώα (vid)

Αποκαλυπτική η Τζούλια Νόβα για τις ανήθικες προτάσεις – “Μου είπε πρέπει να κάνουμε κι άλλα πράγματα για να σου δώσω δουλειά” (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις