Στικ μελιτζάνας χωρίς λάδι και τηγάνισμα γίνεται; Φυσικά και γίνεται, καθώς αν προσθέσουμε τα κατάλληλα υλικά και τα ψήσουμε σωστά, τότε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ τραγανό, σαν να τα έχουμε τηγανίσει κανονικά. Είναι ιδανικά για να καταναλωθούν είτε σκέτα είτε ως ορεκτικό, ενώ δεν απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις προκειμένου να τα φτιάξουμε.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά τα οποία θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής:
ΥΛΙΚΑ
3 μελιτζάνες
3 αβγά
150γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100γρ. τριμμένη φρυγανιά
60γρ. τριμμένη γραβιέρα
1κ.γ. αλάτι
1κ.γ. σκόνη σκόρδου
½ κγ πάπρικα
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και έπειτα σε μικρά μπαστουνάκια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μας και σε ένα άλλο τα αβγά και τα χτυπάμε.
Σε ένα ακόμη μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά μαζί με τα μπαχαρικά μας και το τυρί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Βουτάμε ένα – ένα στικ μέσα στο αλεύρι, τινάζουμε για να φύγει η περίσσεια ποσότητα και έπειτα το βουτάμε μέσα στο αβγό και τέλος στο τρίτο μπολ μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε ένα – ένα τα στικ μας.
Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα στικ μελιτζάνας είναι έτοιμα.
Καλή απόλαυση!
Φιλέτο τσιπούρας με φακές σαλάτα
Μπιφτέκια κοτόπουλο με ψητές γλυκοπατάτες
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"