Συνταγές: Το Πάσχα σιγά σιγά πλησιάζει και αρκετοί από εμάς ετοιμαζόμαστε για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας.
Κατά τη διάρκεια αυτής φτιάχνουμε αφράτα τσουρέκια και λαχταριστά κουλούρια που όμως δεν τρώμε πριν την Ανάσταση! Μια νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή για κουλούρια που μπορούμε να απολαύσουμε όσο νηστεύουμε είναι τα κλασικά κουλουράκια με κανέλα και γαρύφαλλο, χωρίς βούτυρο και αυγά που κάνουν το σπίτι να μυρίζει υπέροχα!
Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε κουλουράκια κανέλας
Τα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας είναι τραγανά, είναι απλά και είναι πεντανόστιμα! Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:
Υλικά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα φαγητού
1 βανίλια
½ κιλό αλεύρι
1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρίφαλο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την εκτέλεση της συνταγής μας, χτυπώντας σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το σπορέλαιο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο αλεύρι και κάνουμε το πρώτο ανακάτεμα.
Έπειτα προσθέτουμε τον μισό χυμό από πορτοκάλι, την κανέλα, την βανίλια, το γαρίφαλο και επιπλέον λίγο αλεύρι ακόμα.
Μετά διαλύουμε την σόδα μέσα στον υπόλοιπο χυμό από πορτοκάλι, πάνω από το σκεύος που έχουμε τα υπόλοιπα υλικά, έτσι ώστε να χυθεί μέσα στο μείγμα ο αφρός που μπορεί να δημιουργηθεί.
Αμέσως μετά ρίχνουμε και άλλο αλεύρι, τόσο ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη ξεκινάμε να πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα της αρεσκείας μας.
Έπειτα βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο βαθμούς.
Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά αν θέλουμε να είναι μαλακά ή αν τα προτιμάμε πιο τραγανά τα αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Τέλος, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια μπορούμε να τα απολαύσουμε ή να τα τοποθετήσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για να διατηρηθούν.
Ο Ζελένσκι πριν και 40 μέρες μετά τον πόλεμο – Οι διαφορετικές όψεις του προσώπου του (pic)
Πεντανόστιμο ριζότο με λαχανικά
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"