Συνταγές: Είναι τραγανό, απολαυστικό και είναι κλασικό γλυκό που μας “ταξιδεύει” πίσω στο χρόνο! Ο λόγος για το σταφύλι γλυκό του κουταλιού που οι περισσότεροι το απολαμβάναμε στο σπίτι της γιαγιάς μας όταν είμασταν μικροί.

Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε μόνοι μας και μιας που τώρα είναι και η εποχή του σταφυλιού παρακάτω σας προτείνουμε μια συνταγή για να το δοκιμάσετε! Θα συνοδεύσει τέλεια τον απογευματινό σας καφέ ή το γιαουρτάκι σας το βράδυ.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

1 κιλό σταφύλι, λευκό χωρίς κουκούτσια
500 γρ. ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 ματσάκι αρμπαρόριζα
100 ml χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε το σταφύλι καλά και το στραγγίζουμε.

Έπειτα το ρίχνουμε μαζί με τη ζάχαρη σε στρώσεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ημέρα.

Το βγάζουμε μετά από το ψυγείο και το ανακατεύουμε ελαφρώς με τα υγρά που έχει βγάλει.

Στη συνέχεια το βάζουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.

Προσθέτουμε κατά το βράσιμο 1 φλυτζάνι νερό για να δημιουργηθεί το σιρόπι. Αφού βράσει το αφήνουμε στην κατσαρόλα μέχρι την επόμενη ημέρα.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά σε δυνατή θερμοκρασία και όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την ένταση της. Ανακατεύουμε ελαφρώς και αν χρειάζεται αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.

Όταν το σιρόπι πάρει ένα αχνό ροζ χρώμα σημαίνει ότι το γλυκό έχει αρχίσει να δένει. Το ελέγχουμε συχνά μέχρι να δέσει και να είναι έτοιμο.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Γερμανοί εξυμνούν τη Νάξο – Ανάμεσα στους 11 προορισμούς με τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο

O “αφέντης” των Maneskin έδειξε τα οπίσθια του στη σκηνή των βραβείων MTV – Τα “έχασαν” οι διοργανωτές (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις