Το τυρί κρέμα χρησιμοποιείται συνεχώς σε πολλές συνταγές μαγειρικής, ενώ μπορεί να καταναλωθεί και σκέτο πάνω σε ψωμί ή άλλα τρόφιμα. Πολύ συχνή επίσης είναι και η χρήση του ως γέμιση σε διάφορες σφολιάτες και κουλούρια, με τον περισσότερο κόσμο να το προμηθεύεται από το εμπόριο. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε μόνοι στο σπίτι μας, ακολουθώντας λίγα απλά βήματα.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για το τυρί κρέμα και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:
ΥΛΙΚΑ
400ml κρέμα γάλακτος
2500ml φρέσκο γάλα
10κ.σ. χυμό λεμονιού
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μέτρια καταρόλα βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά.
Αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Είναι λογικό το μείγμα μας να πάρει μία κίτρινη ή πράσινη όψη.
Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
Στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι το περιεχόμενο της κατσαρόλας μας αλλά δεν πετάμε το νερό.
Τυλίγουμε το τυρί σε ένα τουλπάνι και στραγγίζουμε καλά για να φύγουν όσο περισσότερα υγρά μπορούμε.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα multi, προσθέτουμε αλάτι και αναλόγως με το πόσο υγρό θέλουμε το τυρί κρέμα μας, προσθέτουμε υγρό από την κατσαρόλα μας.
Τοποθετούμε σε ένα μπολ και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Το τυρί κρέμα μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!
Κίνημα της πετσέτας: 22 συλλήψεις σε Μύκονο, Πάρο και Ρόδο μέσα σε μία μέρα
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"