Συνταγές: Χρειάζονται μόνο λεμόνια, ζάχαρη και κάποιο λευκό ποτό για να φτιάξουμε μόνοι μας σπιτικό λιμοντσέλο και να το απολαύσουμε μετά το γεύμα σαν χωνευτικό ρόφημα ή να το αναμείξουμε με αφρώδες κρασί για να φτιάξουμε ένα δροσερό κοκτέιλ για τα καλοκαιρινά βράδια που είναι πλέον εδώ!

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για homemade λιμοντσέλο και τον τρόπο για να το δημιουργήσετε:

Υλικά

10 ακέρωτα και αράντιστα λεμόνια – μεσαίου μεγέθους με χοντρή φλούδα

1 λίτρο βότκα

1/2 κιλό ζάχαρη

500 ml νερό

Εκτέλεση (συνταγές)

Πλένουμε καλά τα λεμόνια, καθαρίζουμε το κίτρινο μέρος της φλούδας τους και το  τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βάζο μαζί με το αλκοόλ και τα αφήνουμε εκεί για περίπου 2 εβδομάδες.

Έπειτα σουρώνουμε τις φλούδες και ξεκινάμε τη διαδικασία δημιουργίας του ροφήματος.

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί για λίγα λεπτά. Κάθε φορά που το υγρό φουσκώνει το βγάζουμε από τη φωτιά και στη συνέχεια το επαναφέρουμε ξανά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 4 φορές και μετά αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη για να κρυώσει λίγο.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις φλούδες μέσα στο υγρό μίγμα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια ξύλινη κουτάλα.

Μόλις το μίγμα κρυώσει, το σουρώνουμε και το αδειάζουμε σε ένα μπουκάλι.

Το βάζουμε στο ψυγείο και το πίνουμε μετά από 4 ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο καιρός… αλλάζει – Κυριακή με καταιγίδες και χαλάζι

Καλά κρατεί το θρίλερ στον Περσικό Κόλπο με τα ελληνικά τάνκερ – Η επικοινωνία με το πλήρωμα αποκαταστάθηκε

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις