Το σκουμπρί είναι ένα πολύ νόστιμο κι εύκολο ψάρι που μπορούμε με μεγάλη ευκολία να φτιάξουμε στο σπίτι μας ψήνοντάς το στο φούρνο. Η διαδικασία της παρασκευής του είναι αρκετά εύκολη ενώ χρειάζονται λίγα υλικά προκειμένου να το φτιάξουμε τα οποία μπορεί να έχουμε ήδη στο σπίτι μας.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά της συνταγής και βήμα προς βήμα την εκτέλεσή της:
ΥΛΙΚΑ
5-6 κομμάτια σκουμπρί
5 κρεμμύδια
4-5 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ πελτέ
4 ντομάτες στο μούλτι
300γρ. λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι μας σε λεπτές φέτες.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας τα οποία τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το σκόρδο μας και τον πελτέ κι ανακατεύουμε γι άλλα 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και την ντομάτα μας και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει για 3 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
Λαδώνουμε το σκουμπρί μας και από πάνω ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο στην άκρη μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ψήνουμε το σκουμπρί μας στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Όταν περάσουν τα 15 λεπτά ρίχνουμε μέσα στο ταψί την σάλτσα μας και ξαναβάζουμε μέσα στο φούρνο και ψήνουμε γι άλλα 30-35 λεπτά.
Το σκουμπρί μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!
Φωλίτσες με αβγά, μπέικον και παρμεζάνα
Φιλέτο τσιπούρας με φακές σαλάτα
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"