Οι γίγαντες είναι από τα νόστιμα όσπρια και μπορούν γενικότερα να μαγειρευτούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Εμείς στο DEBATER επιλέξαμε μία πικάντικη συνταγή, που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πείσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους να την δοκιμάσουν.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για τους γίγαντες και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

250γρ. φασόλια γίγαντες

1 καρότο

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

Καυτερή πιπεριά (ανάλογα με τα γούστα μας)

3 ντομάτες τριμμένες

10κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεσαίο κρεμμύδι

1 φύλλο δάφνης

Ρίγανη

Θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε τα φασόλια μας και τα μαγειρεύουμε στη χύτρα μας για περίπου 10 λεπτά.

Έπειτα τα αφήνουμε μέσα στο βραστό νερό για περίπου 1 ώρα προκειμένου να φουσκώσουν.

Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας, αφού πριν το έχουμε ψιλοκόψει.

Προσθέτουμε τα καρότα μας, το φύλλο δάφνης και τις πιπεριές και τέλος τις τριμμένες ντομάτες. Τέλος προσθέτουμε τα φασόλια μας μαζί με νερό από την χύτρα μας μέχρι που να τα σκεπάσει και βράζουμε για περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να έχουν μαλακώσει όλα τα υλικά μας.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να χυλώσει.

Τέλος, για 5 λεπτά ψήνουμε στο γκριλ.

Οι γίγαντες είναι έτοιμοι. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Στην Κρήτη ο Νίκος Δένδιας -Πέταξε με F16 μαζί με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ (vid)

Ξεσπά κατά της Σούπερ Κικής ο Μαυρίκιος Μαυρικίου – «Ξέχασε πώς είναι να “χάνεις” ένα μωρό»

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις