Το τζατζίκι είναι ένα από τα πιο γνωστά και κλασσικά ορεκτικά που μπορούμε να δούμε σε ένα ελληνικό τραπέζι. Η διαδικασία της παρασκευής του είναι πάρα πολύ απλή και μπορούμε χρησιμοποιώντας λίγα υλικά να έχουμε ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για το τζατζίκι και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

400γρ. γιαούρτι

1 μεσαίο αγγούρι τριμμένο στον τρίφτη

4κ.σ. ελαιόλαδο

2-3κ.σ. ξύδι

2-3 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι

Προαιρετικά: άνηθο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι μας.

Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη και το στραγγίζουμε με σκοπό να φύγουν τα υγρά του.

Το προσθέτουμε μέσα στο μπολ μας κι ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τρίβουμε στον τρίφτη μας το σκόρδο και προσθέτουμε και αυτό στο μπολ και ανακατεύουμε.

Φυσικά, ανάλογα με τα γούστα μας μπορούμε να προσθέσουμε όσο αλάτι, σκόρδο και ξύδι θέλουμε.

Προαιρετικά μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και άνηθο.

Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται το θρίλερ με το νεκρό έμβρυο που βρέθηκε σε αποχέτευση – Σήμερα η νεκροψία

Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο η Αθήνα -Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την ΕΛΑΣ

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις