Συνταγή: Η μαρέγκα ή αλλιώς μπεζές χρησιμοποιείται πολύ συχνά στη ζαχαροπλαστική και η αλήθεια είναι πως δεν είναι δύσκολη η παρασκευή της. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και ακόμη και αν κάποιος δεν έχει πολλή εμπειρία, μπορεί πολύ εύκολα να την φτιάξει μόνος του χρησιμοποιώντας μόνο 5 υλικά.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

150γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

150γρ. ζάχαρη άχνη

150γρ. ασπράδι αβγού

1 πρέζα αλάτι

2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνω τα ασπράδια, το αλάτι και τις βανίλιες και χτυπάω καλά μέχρι να αφρατέψουν.

Έπειτα προσθέτω σιγά σιγά την ζάχαρή μου (κρυσταλλική και άχνη) και ανακατεύω καλά.

Έπειτα συνεχίζω με ένα μίξερ, μέχρι που να ομογενοποιηθεί πλήρως και να γίνει αφράτο το μείγμα μας.

Προσθέτω το περιεχόμενο σε ένα κορνέ και στρώνω λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Κάνω από πάνω “κυκλάκια” και ψήνω στους 100 βαθμούς στον αέρα για περίπου 2 ώρες.

Η μαρέγκα μας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλή απόβαση σε παραλίες και τουριστικούς προορισμούς από την ΑΑΔΕ -Ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο

Καιρός: Κύμα ζέστης από σήμερα μέχρι την Τρίτη -Πού και πότε θα δούμε 40άρια

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις