Συνταγή: Ο χαλβάς είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα γλυκά, που σίγουρα όλοι έχουμε φτιάξει κάποια στιγμή μόνοι μας.

Η παρασκευή του, είναι ιδιαίτερα εύκολη και παράλληλα, τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι πολύ οικονομικά. Εμείς, θέλοντας να διαφοροποιηθούμε λίγο από την κλασσική συνταγή του χαλβά, δοκιμάσαμε να τον φτιάξουμε με λευκή κουβερτούρα και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά υπέροχο.

Δείτε αναλυτικά τα υλικά της συνταγής και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

Υλικά

125γρ. λευκή σοκολάτα
10 γρ. αποξηραμένες φράουλες ή αν βρούμε φρέσκες
800 ml νερό
400γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300γρ. χοντρό σιμιγδάλι
150γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, έως ότου να γίνει σιρόπι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε μία άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Προσέχουμε, να μην κολλήσει και να μην καεί. Το μείγμα θα είναι έτοιμο, όταν θα έχει πάρει χρυσαφί χρώμα.

Αποσύρουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.

Βάζουμε την κατσαρόλα μας ξανά στη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε και πάλι σε μέτρια φωτιά καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.

Λαδώνουμε με λίγο λάδι μία φόρμα κέικ και προσθέτουμε το μείγμα μας.

Αφήνουμε περίπου 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα ξεφορμάρουμε.

Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος! Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων – Πότε ξεκινά και τι ώρες θα λειτουργούν τα μαγαζιά

Το τέλος του J2US και του GNTM – Πότε θα προβληθούν τα τελευταία επεισόδια

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις