Οι πατάτες φούρνου είναι από τα πιο συνηθισμένα συνοδευτικά για ψητό κρέας, κοτόπουλο, μπιφτέκι και ψάρι, ωστόσο οι ροδέλες πατάτας με πολλά μυρωδικά είναι μία συνταγή τόσο νόστιμη και χορταστική που μπορούμε να τη σερβίρουμε και σαν κυρίως πιάτο και να την απολαύσουμε μαζί με μια πράσινη σαλάτα με υλικά της αρεσκείας μας.

Δείτε παρακάτω τα υλικά για τη συνταγή ροδέλες πατάτας στο φούρνο με μυρωδικά και την εκτέλεση της όπως την προτείνουν στη σελίδα @Mediterraneanwaygr.

Υλικά

  • Πατάτες
  • Λιωμένο βούτυρο
  • Πάπρικα Σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • Μαϊντανός

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τις ροδέλες πατάτας σε ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι και από πάνω απλώνουμε το μείγμα ξεχωριστά πάνω σε κάθε κομμάτι πατάτας.
  • Βάζουμε έπειτα το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
  • Τέλος, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν οι πατάτες, τις γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα

Παίκτριες μοίρασαν “εγκεφαλικά” στο Love Island – Οι τρεις διαφορετικοί άνδρες την ίδια ημέρα και οι 17 φορές σε μία μέρα (vids)

Έκλεψε την παράσταση το μαχητικό F – 16 Ζευς – Οι εντυπωσιακοί ελιγμοί του στον ουρανό της Θεσσαλονίκης (vids&pics)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις