Ρεβύθια με κάρυ έχετε δοκιμάσει; Παρόλο που συνήθως στην Ελλάδα τα τρώμε με λεμόνι, αξίζει να κάνετε μια δοκιμή. Πρόκειται για ένα πιάτο που τρώγεται κυρίως στην Ινδία, ωστόσο είναι πολύ απλό να το φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι, ενώ όσον αφορά τα υλικά του, τα περισσότερα από αυτά τα έχουμε ήδη στο σπίτι.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα ρεβύθια με κάρυ και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

100γρ. ρεβύθια

1 μεσαίο κρεμμύδι

3-4 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα με τα γούστα μας)

2κ.σ. κάρυ

1κ.γ. πάπρικα

1κ.γ. κύμινο

2κ.σ. ελαιόλαδο

1κ.σ. μαγειρική σόδα

Αλάτι

Πιπέρι

Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ με νερό και σόδα βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια μας.

Βράζουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ενώ κατά την διάρκεια του βρασμού αφαιρούμε σιγά σιγά τον αφρό.

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 2 κούπες από το νερό τους.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο κι έπειτα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μας.

Μετά προσθέτουμε το κάρυ, το κύμινο και την πάπρικα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε τα  ρεβύθια με το νερό που κρατήσαμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πιουν όλο το νερό.

Τα ρεβύθια μας είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Δεμένος σε κρεβάτι στο Τζάνειο ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής – «Λύστε με, θέλω να φύγω από εδώ», φωνάζει

Σταϊκούρας για Ε65: Στις 23/4 παραδίδεται στην κυκλοφορία από Λαμία έως Καλαμπάκα

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις