Η πίτσα είναι ένα φαγητό απόλαυση το οποίο δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που να μην του αρέσει και να μην τρώει. Γενικότερα, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί από το να φάει έστω ένα κομμάτι, ενώ γενικότερα ανάλογα με τα γούστα μπορούμε να προσθέσουμε και να αφαιρέσουμε οποιοδήποτε υλικό.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τη συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη πίτσα με προσούτο, φλέικς παρμεζάνας και βασιλικό:
ΥΛΙΚΑ
Βάση πίτσας
120-150γρ. μοτσαρέλα
Σάλτσα για πίτσα
Σκόνη σκόρδου
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
8-10 φέτες προσούτο
Φλέικς παρμεζάνας
Φύλλα βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτουμε μπορούμε είτε να αγοράσουμε έτοιμη σάλτσα και βάση για πίτσα, είτε να τα φτιάξουμε μόνοι μας.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το ταψί μας και από πάνω στρώνουμε την βάση της πίτσας μας.
Από πάνω αλείφουμε τη σάλτσα μας προσεκτικά για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
Ρίχνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας λίγη σκόνη σκόρδου, από πάνω την μοτσαρέλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στη μεσαία βαθμίδα μέχρι να λιώσει καλά και να πάρει λίγο χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο, στρώνουμε από πάνω το προσούτο και τα φλέικς παρμεζάνας και ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά.
Την σερβίρουμε τοποθετώντας από πάνω τα φύλλα βασιλικού.
Η πίτσα μας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το σημερινό πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"