Συνταγή: Τώρα που το φθινόπωρο μπήκε και η θερμοκρασία έπεσε αρκετά μήπως ήρθε η ώρα το αγαπημένο μας καλοκαιρινό μπριάμ λαχανικών να δώσει τη θέση του σε πεντανόστιμες και θρεπτικές σούπες στο εβδομαδιαίο διατροφικό μας μενού;

λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Μέσα από τις σούπες που περιέχουν τα αγαπημένα μας ζαρζαβατικά είναι εύκολο λοιπόν να δίνουμε στο σώμα μας όσα χρειάζεται.

Δοκιμάστε τώρα που κρύωσε ο καιρός να φτιάξετε πικάντικη σούπα καρότου η οποία είναι νόστιμη αλλά και αποτοξινωτική! Τα υλικά λίγα και απλά και μάλλον τα έχετε ήδη στα ντουλάπια και το ψυγείο σας, η εκτέλεση γρήγορη και το αποτέλεσμα λαχταριστό!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη σούπα είναι τα εξής:

  • 4 – 5 καρότα
  • 1 – 2 πατάτες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κύβο λαχανικών ή ζωμό λαχανικών αν έχετε φτιάξει μόνοι σας
  • 1-2 κρεμμύδια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τζίντζερ
  • μοσχοκάρυδο
  • ρίγανη
  • νερό

Για το σερβίρισμα:

  • Κατίκι για γαρνιτούρα
  • Κρουτόν

Εκτέλεση (συνταγή):

  • Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και μόλις «κάψει» τσιγαρίζουμε λίγο τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χώμα
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά, τον κύβο ή το ζωμό λαχανικών και όλα τα μπαχαρικά
  • Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά
  • Μόλις βράσουν σβήνουμε και τα παίρνουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε πέντε λεπτά να κρυώσουν.
  • Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ αν θέλουμε και η σούπα είναι έτοιμη
  • Την σερβίρουμε σε μπολ με τυρί κατίκι και κρουτόν για γαρνιτούρα αν θέλουμε!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις