Συνταγή: Τώρα που το φθινόπωρο μπήκε και η θερμοκρασία έπεσε αρκετά μήπως ήρθε η ώρα το αγαπημένο μας καλοκαιρινό μπριάμ λαχανικών να δώσει τη θέση του σε πεντανόστιμες και θρεπτικές σούπες στο εβδομαδιαίο διατροφικό μας μενού;
Tα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Μέσα από τις σούπες που περιέχουν τα αγαπημένα μας ζαρζαβατικά είναι εύκολο λοιπόν να δίνουμε στο σώμα μας όσα χρειάζεται.
Δοκιμάστε τώρα που κρύωσε ο καιρός να φτιάξετε πικάντικη σούπα καρότου η οποία είναι νόστιμη αλλά και αποτοξινωτική! Τα υλικά λίγα και απλά και μάλλον τα έχετε ήδη στα ντουλάπια και το ψυγείο σας, η εκτέλεση γρήγορη και το αποτέλεσμα λαχταριστό!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη σούπα είναι τα εξής:
- 4 – 5 καρότα
- 1 – 2 πατάτες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κύβο λαχανικών ή ζωμό λαχανικών αν έχετε φτιάξει μόνοι σας
- 1-2 κρεμμύδια
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- τζίντζερ
- μοσχοκάρυδο
- ρίγανη
- νερό
Για το σερβίρισμα:
- Κατίκι για γαρνιτούρα
- Κρουτόν
Εκτέλεση (συνταγή):
- Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και μόλις «κάψει» τσιγαρίζουμε λίγο τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χώμα
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά, τον κύβο ή το ζωμό λαχανικών και όλα τα μπαχαρικά
- Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά
- Μόλις βράσουν σβήνουμε και τα παίρνουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε πέντε λεπτά να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ αν θέλουμε και η σούπα είναι έτοιμη
- Την σερβίρουμε σε μπολ με τυρί κατίκι και κρουτόν για γαρνιτούρα αν θέλουμε!
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"