Συνταγές: Η εθνική και θρησκευτική γιορτή που παραδοσιακά τρώμε μπακαλιάρο και τον συνοδεύουμε με σκορδαλιά είναι η 25η Μαρτίου η οποία έρχεται σε λίγες ημέρες.

Παρακάτω σας προτείνουμε μια συνταγή για κλασική σκορδαλιά με πολύ εύκολη παρασκευή. Γίνεται με πατάτα αλλά μπορούμε να τη φτιάξουμε και με ψίχα από ψωμί αν θέλουμε.

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε παραδοσιακή σκορδαλιά

Δείτε παρακάτω τα υλικά της συνταγής και την εκτέλεση της:

Υλικά
2 ή 3 κιλά πατάτες ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε
4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
3 κουταλιές λάδι
3 κουταλιές ξύδι

Εκτέλεση

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες.

Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ και όταν είναι έτοιμες τις αλέθουμε για να φτιάξουμε τον πουρέ.

Λιώνουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στον πουρέ και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ξύδι, αλάτι και το λάδι. Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και στη συνέχεια η σκορδαλιά είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι χάκερς χτυπούν ανελέητα τα κυβερνητικά sites της Ρωσίας

“Μου χτυπούσε το κεφάλι στο πάτωμα” – Η Μαρία Καρλάκη αποκαλύπτει τι βίωσε από σύντροφό της (vid)

Η στιγμή που ο Τσίπρας δίνει χρήματα σε μουσικούς του δρόμου (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις