Συνταγή: Oι πίτες είναι γενικά ένα αγαπημένο φαγητό, αφού μπορούν να καταναλωθούν είτε μόνες τους, είτε σαν συνοδευτικό και είναι προσφέρονται για όλη την διάρκεια της ημέρας.

Υπάρχει τεράστια ποικιλία, ωστόσο εμείς, αφού πειραματιστήκαμε αρκετά, βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας πεντανόστιμη χορτόπιτα.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
500ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
1 κούπα ηλιέλαιο
500γρ. σπανάκι
500γρ. σέσκουλα
3 πράσα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ ματσάκι άνηθο
Δυόσμο
Πιπέρι
400γρ. φέτα

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα χόρτα μας, και αφού στραγγίξουν, τα κόβουμε με τα χέρια μας σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Στο ίδιο μπολ, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια αφού τα έχουμε ψιλοκόψει, το ψιλοκομμένο πράσο, τον άνηθο, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, το 1/2 ελαιόλαδο, την φέτα και ανακατεύουμε καλά.

Ξεκινάμε την ζύμη μας και σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύδι το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό.

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε, μέχρι που να μην κολλάει στα χέρια μας.

Σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1 ώρα.

Σε καθαρό πάγκο, αλευρώνουμε λίγο για να μην κολλήσει η ζύμη μας, τοποθετούμε το ζυμάρι μας και το χωρίζουμε σε 20 μικρές μπάλες. Πλάθουμε και ανοίγουμε την κάθε μπάλα μας σε λεπτό φύλλο.

Αφού κάνουμε αυτή την διαδικασία και ετοιμάσουμε 24 φύλλα, τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και ανά δύο φύλλα, λαδώνουμε. Έτσι, έχουν δημιουργηθεί στην ουσία 8 τριάδες φύλλων.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

Λαδώνουμε ένα ταψί, προσθέτουμε τα πρώτα τρία και τα πατάμε με το χέρι μας, για να ανοίξουν. Προσθέτουμε την γέμιση μας, η οποία είναι και εκείνη χωρισμένη σε 8 μέρη.

Με τον ίδιο τρόπο, φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα 7 και τα στρίβουμε με προσοχή, μέχρι να γίνουν σαν κύλινδροι.

Λαδώνουμε την επιφάνεια με το ηλιέλαιό μας, χαράζουμε ελαφρά τα στριφτάρια μας και ραντίζουμε με λίγο νερό.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στην μεσαία σχάρα, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Καλή σας όρεξη!

Ειδήσεις σήμερα:

Εβδομαδιαίες προβλέψεις για όλα τα ζώδια 21 με 28 Νοεμβρίου

Ένα “κουμπί” στο κινητό μπορεί να σώσει τις γυναίκες που κινδυνεύνουν – Πώς λειτουργεί το panic button

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις