Συνταγή: Το παγωτό είναι το πιο λαχταριστό και δροσερό γλυκό για το καλοκαίρι και όταν συνδυάζεται σε συνταγή τούρτας γίνεται ακόμα πιο απολαυστικό και ακαταμάχητο.

Η συνταγή για τούρτα παγωτό που σας προτείνουμε παρακάτω θέλει μόνο 4 υλικά και 10 λεπτά προετοιμασία. Δοκιμάστε την και δημιουργήστε μια μοναδική λιχουδιά που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

500 γρ. κρέμα γάλακτος για γλυκά

120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

16 παγωτά sandwich

τριμμένα μπισκότα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να δημιουργηθεί η σαντιγί.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα και στη συνέχεια την ρίχνουμε στο σκεύος που έχουμε τη σαντιγί.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα για λίγο στο ψυγείο για να δέσει.

Στη συνέχεια παίρνουμε μια μεγάλη πιατέλα και τοποθετούμε στη βάση  λίγο από το μίγμα – που έχουμε βγάλει από το ψυγείο – και έπειτα προσθέτουμε τα παγωτά σάντουιτς σε τρώσεις εναλλάξ με την κρέμα και το τριμμένο μπισκότο.

Βάζουμε πρώτα την κρέμα, μετά 4 παγωτά στη βάση, έπειτα πάλι κρέμα, μπισκότα τριμμένα, παγωτά σάντουιτς ξανά, κρέμα, μπισκότα κλπ.

Αφού τελειώσουμε με το στρώσιμο – θα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί 4 στρώσεις από παγωτά, κρατάμε λίγη σαντιγί στο ψυγείο και τοποθετούμε την τούρτα στην κατάψυξη για περίπου 60 λεπτά.

Μόλις το γλυκό παγώσει καλά, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το καλύπτουμε από πάνω με την υπόλοιπη κρέμα.

Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας με λίγο ακόμα τριμμένο μπισκότο και στη συνέχεια την βάζουμε στην κατάψυξη για μια ώρα ακόμα. Έπειτα το γλυκό μας είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις