Η παλαμίδα αποτελεί ένα από τα πιο θρεπτικά ψάρια που μπορούμε να καταναλώσουμε και είναι πολύ πλούσια σε Ω3. Μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ενώ γίνεται και λακέρδα που είναι ο ιδανικός μεζές για να συνοδεύσουμε με το ούζο.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστούμε και την συνταγή για την πιο νόστιμη παλαμίδα στη γάστρα:

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλη παλαμίδα

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3κ.σ. ελαιόλαδο

2κ.σ. τριμμένη ντομάτα

1κ.γ. κουρκουμά

1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

Λίγο μαϊντανό

Προαιρετικά: 1κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η παλαμίδα δεν έχει λέπια κι έτσι δεν χρειάζεται να την ξελεπιάσουμε.

Την αλατίζουμε εσωτερικά και εξωτερικά και ρίχνουμε και λίγο πιπέρι.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από την ντομάτα και την τα ρίχνουμε στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της.

Έπειτα, περιχύνουμε με την ντομάτα μόνο το εξωτερικό της και την τυλίγουμε καλά με ένα αλουμινόχαρτο.

Τοποθετούμε το ψάρι μας σε μία γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για περίπου 1 ώρα.

Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ψηθεί ανοιχτή για περίπου άλλα 20 λεπτά.

Σερβίρουμε και προαιρετικά περιχύνουμε λαδολέμονο.

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ-Ιράν: Ο Νετανιάχου δεν πάτησε ακόμη τη σκανδάλη λόγω Μπάιντεν

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από αύριο -Πού θα χτυπήσει ο «πολικός αεροχείμαρρος»

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις