Συνταγές: Αν στις διακοπές το παρακάνατε λίγο με το φαγητό και έχετε επιστρέψει πίσω με παραπάνω κιλά που θέλετε να χάσετε σας έχουμε μια τέλεια ιδέα για ένα φαγητό που είναι θρεπτικό, δεν έχει πολλές θερμίδες και είναι και νόστιμο!

Δοκιμάστε να φτιάξετε λαχανικά στο τηγάνι με σόγια σως και μέλι και θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι
2 καρότα
2 κουταλιές της σούπας νερό
85 γραμμάρια μπρόκολο
¼ φλιτζάνι αρακάς
1 κουταλάκι του γλυκού σόγια σος
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε όλα τα λαχανικά καλά και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα καρότα σε ροδέλες.

Γεμίζουμε μια μικρή κατσαρόλα με νερό λίγο πάνω από τη μέση και περιμένουμε να πάρει μια βράση. Έπειτα ρίχνουμε λίγο αλάτι.

Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τον αρακά και τον βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή χρησιμοποιούμε κατεψυγμένο.

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει ρίχνοντας λίγο λάδι. Μόλις ζεσταθεί ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας καλά.

Έπειτα προσθέτουμε στο τηγάνι τις ροδέλες από το καρότο, τα μπουκετάκια από το μπρόκολο και ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας νερό. Αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό για 8-9 λεπτά περίπου.

Τέλος, ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τον αρακά, τη σόγια σως, το μέλι, λίγο αλάτι και πιπέρι, μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και έπειτα σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ο Πούτιν δεν θα παραστεί στην κηδεία του Γκορμπατσόφ

Ο Μπόρις Τζόνσον βρήκε το… θετικό του πολέμου στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις