Μελιτζάνες στο φούρνο με φέτα και σάλτσα ντομάτας

Πολύ νόστιμο και εύκολο πιάτο

Μελιτζάνες στο φούρνο με φέτα και σάλτσα ντομάτας

Οι μελιτζάνες χρησιμοποιούνται συνέχεια στην κουζίνα, καθώς είναι πολύ νόστιμες και μπορούν να μαγειρευτούν με διάφορους τρόπους. Γενικότερα, μπορούμε να την μαγειρέψουμε τέτοιο τρόπο που να αποτελέσει είτε το κυρίως υλικό του πιάτου μας είτε συμπληρωματικά μαζί με κρέας, λαχανικά κι άλλα.

Διαβάστε παρακάτω μία πολύ εύκολη συνταγή για τις πιο νόστιμες μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΥΛΙΚΑ

3 μεγάλες μελιτζάνες

250γρ. φέτα

2κ.σ. ελαιόλαδο

100-150γρ. σάλτσα ντομάτας

Αλάτι

Πιπέρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρίγανη

Καπνιστή πάπρικα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε την φλούδα τους και τις κόβουμε κατά μήκος.

Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 45 λεπτά προκειμένου να ξεπικρίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και τοποθετούμε τις μελιτζάνες μας.

Αλείφουμε με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι δηλαδή να δούμε ότι έχουν αρχίσει να σκουραίνουν και να μαλακώνουν.

Κόβουμε την φέτα μας σε λεπτές φέτες και αφού αφαιρέσουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και δούμε ότι έχουν κρυώσει, προσθέτουμε την φέτα και “ρολάρουμε” μέχρι να δημιουργήσουμε ρολάκια.

Προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας σε ένα πυρέξ και από πάνω στρώνουμε μία μία την κάθε μελιτζάνα μας.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

“Θα χιονίσει” – “Δεν θα χιονίσει”: Κόντρα Μαρουσάκη – Καλλιάνου για τον καιρό στην Αττική

Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: «Ξέραμε για τους νεκρούς»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ