Συνταγή: Το ρυζόγαλο, είναι ένα από τα πιο διαχρονικά και αγαπημένα γλυκά όλων. Σίγουρα όλοι μας το έχουμε φάει χειροποίητο από τα χέρια της μαμάς ή της γιαγιάς μας, αφού η παρασκευή του είναι ιδιαίτερα εύκολη και αυτό το καθιστά ιδανικό για να το φτιάξουμε και μόνοι στο σπίτι μας.

Εμείς στο DEBATER, πειραματιστήκαμε και βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή, για να φτιάξετε ένα διαφορετικό με βανίλια και σοκολάτα.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε και βήμα – βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ:

80γρ. ρύζι γλασέ
Αλάτι
1 λίτρο φρέσκο πλήρες γάλα
500ml νερό
150γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
2 βανιλίνες
30γρ. κορν φλάουρ
60γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μία κατσαρόλα, βράζω το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μαζί με λίγο αλάτι.

Όταν είναι έτοιμο σουρώνω και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.

Σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτω το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανιλίνες, το ρύζι και ξεκινώ να τα βράζω σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνω λίγο τη φωτιά, προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύω μέχρι να πήξει.

Σε ένα άλλο μπολ περιχύνω το μισό μείγμα και στο υπόλοιπο προσθέτω την σοκολάτα και ανακατεύω έως ότου ομογενοποιηθεί.

Σερβίρω σε μπολ της επιλογής μου και προσθέτω προαιρετικά μία στρώση βανίλιας και μία σοκολάτα.

Καλή απόλαυση!!!

Ειδήσεις σήμερα:

Εβδομαδιαίες ερωτικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια 14 με 20 Νοεμβρίου

Τέσσερις φυσικοί τρόποι για να φύγουν γρήγορα τα σπυράκια

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις