Συνταγή: Σήμερα ετοιμάζουμε ένα γεύμα εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και άκρως δροσιστικό, ό,τι πρέπει για τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού!

Η ρυζοσαλάτα με μοτσαρέλα, ζαμπόν και λαχανικά μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό και ως κυρίως πιάτο. Η ευκολία της συνταγής θα σας στείλει κατευθείαν στην κουζίνα και η νοστιμιά της θα σας εντυπωσιάσει.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

320 γρ ρύζι

150 γρ κολοκυθάκια

100 γρ ζαμπόν γαλοπούλας κομμένο σε κύβους

200 γρ μοτσαρέλα

2 ντομάτες

30 γρ κουκουνάρι ή λιναρόσπορος

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγο βαλσάμικο

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Έπειτα κόβουμε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους.

Κάνουμε το ίδιο με τη μοτσαρέλα και το ζαμπόν.

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το ζαμπόν και τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι στο μπολ αφού έχει κρυώσει καλά και από πάνω ραντίζουμε με το λάδι, το κουκουνάρι ή τον λιναρόσπορο και το βαλσάμικο.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μια ώρα για να κρυώσει η σαλάτα.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις