Συνταγή: Μετά την Τσικνοπέμπτη και την κρεατοφαγία που η ημέρα επιβάλλει, μπορούμε να μην καταναλώσουμε τα αποφάγια που έχουν μείνει, και να βάλουμε στο μενού της Παρασκευής, που θεωρείται και ημέρα νηστίσιμη κάτι πιο ελαφρύ αλλά εξίσου νόστιμο και χορταστικό!
Για σήμερα σας προτείνουμε λοιπόν, noodles με ψιλοκομμένο καλαμάρι και πολλά μυρωδικά! Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής.
Υλικά
1 κιλό καλαμάρι κομμένο
600 γρ noodles αυγού βρασμένα
20 γρ κάρυ σε σκόνη
100 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 γρ κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
50 γρ φρέσκο κύλινδρο ψιλοκομμένο
20 γρ ξύσμα lime
50 γρ χυμό λεμονί
αλάτι/πιπέρι
50 γρ βούτυρο παγωμένο σε κύβους
40 γρ ελαιόλαδο
10 γρ μαύρο σουσάμι
Συνταγή: Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε το καλαμάρι και το ψήνουμε για 2-3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φωτιά και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες ή κομμάτια.
Ζεσταίνουμε ξανά το τηγάνι με λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι αφού τα ψιλοκόψουμε και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε μετά το κάρυ, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Έπειτα ρίχνουμε τις λωρίδες καλαμαριού μέσα στο τηγάνι και τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα noodles και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, ρίχνουμε το ξύσμα από το lime, τον κύλινδρο, το σουσάμι και το βούτυρο, ανακατεύουμε και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα. Καλή όρεξη!
Η στιγμή που νεαρός πιανίστας παίζει πιάνο ενώ τα ρωσικά στρατεύματα εισβάλλουν στο Χάρκοβο (vid)
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"