Συνταγές: Τί θα λέγατε αυτό το σαββατοκύριακο που οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές να μαγειρέψετε κάτι που να “μυρίζει” καλοκαίρι;

Σας προτείνουμε ένα άκρως θαλασσινό και “καλοκαιρινό” κριθαράκι με γαρίδες και μπούκοβο που απαιτεί χρόνο προετοιμασίας δέκα λεπτά και χρόνο μαγειρέματος μίση ώρα!

Σε λιγότερο από μια ώρα ένα πεντανόστιμο φαγητό θα είναι στο πιάτο σας! Δοκιμάστε το!

ΥΛΙΚΑ

500γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες από κεφάλι και κέλυφος

350γρ. κριθαράκι

100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

100ml κρασί

250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 καλή πρέζα μπούκοβο

1 λεμόνι, το ξύσμα

1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το κριθαράκι.

Σβήνουμε με κρασί και έπειτα προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθεί το φαγητό.

Αφού πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε κάθε τόσο το φαγητό για να μην κολλήσει.

Μόλις δούμε ότι έχουν μείνει λίγα υγρά στο φαγητό και το κριθαράκι είναι al dente – κρατάει δηλαδή λίγο ακόμα- βάζουμε τις γαρίδες μαζί με το μπούκοβο και το ξύσμα από λεμόνι.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρουν χρώμα οι γαρίδες και στο τέλος ρίχνουμε και το βασιλικό.

Ανακατεύουμε καλά τελευταία φορά για να σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστό!

Ειδήσεις σήμερα

Φρενίτιδα στο κέντρο της Αθήνας για τη Μόνικα Μπελούτσι – Η εντυπωσιακή εμφάνιση με total black look

“Ο κ. Μητσοτάκης να αφήσει τους ψευτοκουτσαβακισμούς και τις γαλοπούλες” – Η απάντηση Τσίπρα για τις εκλογές

Το εντυπωσιακό σύννεφο που “σκέπασε” την Χαλκιδική και τρόμαξε τους λουόμενους (vids)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις