Συνταγή: Οι κουραμπιέδες αποτελούν αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων, το οποίο όλος ο κόσμος αγοράζει με το κιλό και δεν μπορεί να αντισταθεί. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που ενώ τρελαίνονται τους αποφεύγουν, λόγω των πολλών θερμίδων που έχουν.

Εμείς στο DEBATER, θέλοντας να ικανοποιήσουμε ακόμη και αυτούς που βρίσκονται σε δίαιτα ή κάνουν διατροφή, βρήκαμε την τέλεια healthy version τους.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά της συνταγής και βήμα – βήμα την εκτέλεση της:

ΥΛΙΚΑ

250ml γάλα καρύδας
50γρ. ελαιόλαδο
2 κούπες βρώμη
3,5 κούπες μαλακό αλεύρι
2 κ.σ τσίπουρο
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
6 κουταλιές της σούπας stevia
1 κούπα καβουρδισμένα αμύγδαλα
1 κ.γ φυσικό άρωμα αμυγδάλου
½ κ. γ. σόδα
Ροδόνερο
2 κ.σ τσίπουρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ελαιόλαδο, τη σόδα, το stevia, το τσίπουρο και το φυσικό άρωμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Προσθέτουμε την βρώμη και ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.

Ένα πολύ σημαντικό βήμα που δεν πρέπει να παραλείψουμε είναι να κοσκινίσουμε το αλεύρι. Έτσι, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινίζοντάς το και ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη μας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω – κάτω αέρα.

Τοποθετούμε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα, πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας και τους ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά.

Έπειτα τους βγάζουμε από το φούρνο, τους αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τους ραντίζουμε με ροδόνερο και έπειτα με ζάχαρη άχνη.

Οι κουραμπιέδες μας είναι έτοιμοι! Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Τα SOS για το Market Pass μέσα από ερωταπαντήσεις και παραδείγματα – Τα κριτήρια, η διαδικασία, οι εξαιρέσεις

Η Δήμητρα Λιάνη για την προσωπική της ζωή – “Συγκατοικούμε για να μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις