Η συνταγή για τα γλυκά Churros που θα ζήλευαν στην Ισπανία και το Μεξικό

Σε λίγα λεπτά έτοιμα για γλυκές απολαύσεις

Η συνταγή για τα γλυκά Churros που θα ζήλευαν στην Ισπανία και το Μεξικό

Συνταγή: Τα γλυκά churros είναι ισπανική λιχουδιά που μοιάζει με τους δικούς μας λουκουμάδες και η συνταγή τους είναι πανεύκολη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα με ζάχαρη και κανέλα ή να τα βουτήξετε σε ζεστή, λιωμένη σοκολάτα και να τα συνοδεύσετε με τον καφέ ή το τσάι σας! Με λίγη προσοχή στο ψήσιμο για να γίνουν αφράτα, τα churros με λίγα υλικά θα γίνουν το γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Σας προτείνουμε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για τα τηγανητά, ζαχαρωμένα ψωμάκια, churros, από το Μεξικό και την Ισπανία και σας εγγυόμαστε ένα απολαυστικό και επιτυχημένο αποτέλεσμα με χρόνο προετοιμασίας δέκα λεπτά και εκτέλεση σε λιγότερο από μισή ώρα!

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. νερό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

15 γρ. ζάχαρη

175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1 πρέζα αλάτι

1 αυγό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κανέλα – προαιρετικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.

Στη συνέχει ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ με φαρδύ οδοντωτό στόμιο.

Αν δεν έχουμε, χρησιμοποιούμε κουτάλι και φτιάχνουμε τα churros στρογγυλά σαν λουκουμάδες.

Βάζουμε αρκετό λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά.

Έπειτα βουτάμε τα churros σε κρυσταλλική ζάχαρη και σε κανέλα προαιρετικά.

Μόλις κάψει το λάδι, σχηματίζουμε με το κορνέ τα churros μέσα στο τηγάνι, υπολογίζουμε το μήκος τους να είναι 7 εκ περίπου.

Τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά και τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Έπειτα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και είναι έτοιμα για απόλαυση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ