Συνταγές: Ζελέ με φρούτα και κρέμα: Μια πολύ εύκολη ιδέα για ένα δροσερό και άκρως καλοκαιρινό επιδόρπιο που είναι ελαφρύ αλλά και νόστιμο και τρώγεται κάθε ώρα της ημέρας!

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε γλυκό ζελέ με φρούτα και κρέμα!

Δείτε παρακάτω τα υλικά της συνταγής και την εκτέλεση της:

Υλικά

1 φάκελος ζελέ φράουλας
1 κουτί φρουτοσαλάτα ή κομπόστα
9 μπισκότα σαβαγιάρ ψιλοκομμένα
1 φάκελος κρέμα άνθος αραβοσίτου
Γάλα και ζάχαρη – όση αναγράφεται στη συσκευασία για την κρέμα αραβοσίτου
Φρούτα της αρεσκείας σας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τα φρούτα της κομπόστας και τοποθετούμε τα φρούτα σε 6 μικρά μπολ. Βάζουμε το ζωμό φρούτων στο ψυγείο για να κρυώσει καλά.

Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αντικαθιστούμε το κρύο νερό που αναφέρει η συσκευασία με το κρύο ζωμό της κομπόστας. Αν δεν φτάνει συμπληρώνουμε με επιπλέον κρύο νερό.

Αφήνουμε το ζελέ στην άκρη και μόλις κρυώσει τον ρίχνουμε σιγά σιγά στα μπολ με τα φρούτα. Έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να σφίξει ο ζελές.

Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Μόλις σταθεροποιηθεί ο ζελές αφαιρούμε τα ποτήρια από το ψυγείο και πασπαλίζουμε το ζελέ με τα ψιλοκομμένα σαβαγιάρ.

Μοιράζουμε πάνω από τα μπισκότα την κρέμα αραβοσίτου και ξαναβάζουμε στο ψυγείο τα ποτήρια για άλλες 2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα μπισκότα και να σφίξει η κρέμα.

Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τα φρούτα που έχουμε για το γαρνίρισμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Φουλ ερωτευμένη η Βανδή με τον Μπισμπίκη – “Σ’ αγαπώ μέχρι το φεγγάρι” (pic)

Δύσκολος προμηνύεται ο χειμώνας για τους Γερμανούς – Δεν αποκλείεται δελτίο για το ρεύμα

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις