Στον πεζόδρομο που οδηγεί στη πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Χαϊδάρι κρύβεται το καλύτερο μεξικάνικο εστιατόριο της πόλης. Διακόσμηση και αρχιτεκτονική που θυμίζει χολιγουντιανό σκηνικό και μυρωδιές που μας ταξιδεύουν γευστικά απευθείας στη Γκουανταλαχάρα και το Μέξικο Σίτι, το “Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana” το δημιούργησαν άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν. Και σπάνια συναντάς τον επαγγελματισμό που συναντήσαμε.

Mexico Mi Amor – Διακόσμηση βγαλμένη από ταινία!

Ο χώρος είναι απλά μαγικός. Όταν φτάνεις στον πεζόδρομο Ηρώων Πολυτεχνείου 76, δεν μπορείς να φανταστείς ότι στο σημείο αυτό κρύβεται μια μεξικάνικη “όαση”. Αγάλματα και σιντριβάνια βγαλμένα από σειρά του Netflix, κάκτοι σε όλα τα μεγέθη, φωτισμός στα χρώματα και τα επίπεδα που επιβάλει η σύγχρονη εστίαση και πάνω από όλα ευγενικό και καταρτισμένο προσωπικό.

Με το ταίρι σου ή την παρέα σου, ο “Foinikas” είναι ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός της πόλης!
Αγάλματα και διασκόσμηση απευθείας από το Μεξικό!

Οι Αθηναίοι έχουν ήδη λατρέψει τον “Foinika” και το παρατηρεί κανείς από την προσέλευση του κόσμου. Τηρώντας τις αποστάσεις και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όσο περιμένεις για να καθίσεις στο τραπέζι σου μπορείς να απολαύσεις μια αυθεντική -ναι, σπάνια την συναντάς- μαργαρίτα με χοντρό αλάτι στο ποτήρι και φρέσκο λάιμ, ή μια απολαυστική σαγκρία με φρέσκα φρούτα. Η λίστα κρασιών είναι βασισμένη εξ ολοκλήρου στις γευστικές νότες της μεξικάνικης κουζίνας και τα κοκτέιλ θα σε γεμίσουν με “αλεγρία”.

Το φαγητό στον “Foinika” είναι εξαιρετικό. Αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα, με φρέσκα και προσεγμένα υλικά, προσαρμοσμένη στην ελληνική γευστική παλέτα. Τα πιάτα δεν είναι (πολύ) καυτερά και οι επιλογές πολλές. Μπουρίτος, τάκος, φαχίτας, εντσιλάδας και τσιμιτσάνγκας δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον κατάλογο, όπως φυσικά και φρέσκα νάτσος με λιωμένο τυρί και ορίτζιναλ sour cream. Το τσίλι και το γουακαμόλε είναι σπιτικής μεξικάνικης συνταγής, ίσως τα μοναδικά που θα συναντήσεις σε μεξικάνικο εστιατόριο στην Ελλάδα.

Το Τσιμιτσάνγκα είναι ένα τηγανητό μπουρίτο που τρώγεται στις νότιες ΗΠΑ, κυρίως στο Τέξας και στο Μεξικό.

Πληθώρα γευστικών επιλογών, οι οποίες θα ικανοποιήσουν εκείνους που ο ουρανίσκος τους δεν αρέσκεται σε τόσο πικάντικες γεύσεις, αλλά και τους λάτρεις του αυθεντικού καυτερού μεξικάνικου φαγητού!

“Beef fillet brocheta”
Φιλέτο μοσχάρι μαριναρισμένο για ώρες με μυρωδικά και βούτυρο

Το καλύτερο πιάτο του “Foinika” είναι αναμφίβολα το σιγομαγειρεμένο μοσχάρι με μεξικάνικα μυρωδικά και φρέσκο ανανά. Τα φρέσκα πιτάκια στο πλάι προσφέρονται για να φτιάξεις το μπουρίτο στο μέγεθος που θες και η γεύση του είναι απλά θεϊκή.

Μοσχάρι με ρύζι, μυρωδικά & sour cream μέσα σε ανανά. Απλά μαγικό!

Sloppy joe burger. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό!

Με τέτοιο burger πως να μην ξεκινήσει καλά η βδομάδα σου;

Το προσωπικό είναι ευγενικό και “διαβασμένο”, πρόθυμο να σου εξηγήσει την μεξικάνικη κουζίνα και να προτείνει πιάτα για όλα τα γούστα. Στον “Foinika” έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και το αποδεικνύει το παρακάτω βίντεο:

Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε τον “Foinika” με τη παρέα σας και να απολάυσετε αυθεντικό μεξικάνικο φαγητό!

Διαβάστε επίσης:

Τα λόγια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μέσα από τα κρατητήρια – “Άντε να μπούμε φυλακή να ασχοληθώ με το παιδί”

Ο Μητσοτάκης διέψευσε τον ανασχηματισμό από την… Αίγυπτο

Σοκαριστική καταγγελία για καθηγητή που αποπλανούσε ανήλικες στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις