Το Μεγάλο Σάββατο φτάνει και σιγά σιγα όλοι προετοιμάζονται για το τραπέζι της Ανάστασης. Η μαγειρίτσα δεν θα μπορούσε να λείπει από το μενού.
Ένα φαγητό που είτε το λατρεύεις είτε το μισείς!
Για όσους έχουν αποφασίσει ότι φέτος θα μαγειρέψουν το παραδοσιακό φαγητό, ορίστε επτά μυστικά για να γλείφετε τα δάχτυλα σας:
1. Τα έντερα και συκώτια που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι άριστης ποιότητας. Πηγαίνετε, λοιπόν, στον κρεοπώλη που εμπιστεύεστε περισσότερο!
2. Βασικό το καλό πλύσιμο. Ίσως χρονοβόρα διαδικασία, αλλά στο τέλος θα σας δικαιώσει.
3. Φρόντιστε να ψιλοκόβετε σε μικρά κομμάτια τα έντερα και τα συκώτια. Έτσι, δεν θα γίνεται αντιληπτή η υφή των κρεατικών και έτσι μπορεί να πείσετε και τον πιο μεγάλο εχθρό να δοκιμάσει.
4. Προετοιμάστε το στομάχι σας για το βράδυ. Η μαγειρίτσα είναι βαρύ φαγητό. Μην μπουχτίσετε λοιπόν τις προηγούμενες ώρες, γιατί μετά ό,τι και να κάνετε δεν θα σας φαίνεται αρκετά νόστιμη.
5. Επόμενο σημαντικό βήμα, μα φυσικά το αβγολέμονο. Αν θέλετε να πετύχετε την τέλεια μαγειρίτσα, το αβγολέμονο θέλει μόνο κρόκους αυγών! Και τίποτα άλλο.
6. Σε περίπτωση που δεν προλαβαίνετε να φτιάξετε την μαγειρίτσα το Μεγάλο Σάββατο, Κανένα άγχος! Προετοιμάστε τα έντερα και τα συκώτια έως δύο μέρες πριν και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.
7. Για εσάς που θέλετε χυλομένη την μαγειρίτσα σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε περισσότερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"