Συνταγή: Το κρέας στη σχάρα και στα κάρβουνα είναι πολύ νόστιμο αλλά αρκετά βαρύ για τις καλοκαιρινές ημέρες, ειδικά όταν έχει καύσωνα! Σας προτείνουμε λοιπόν να το αντικαταστήσετε με μπριζόλες από ξιφία και να το συνοδεύσετε με μια πεντανόστιμη σως με πολλά μυρωδικά και πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

2 φρέσκα κομμάτια ξιφία

200 γρ. πράσινη σαλάτα ανάμεικτη της αρεσκείας μας

½ κούπα λάδι και λίγο παραπάνω για το άλειμμα της σχάρας και της μπριζόλας

½ κούπα μαϊντανός

2 κουτ. σούπας φύλα ρίγανης

3 κουτ. σούπας ξίδι

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουτ. γλυκού τσίλι

1 κουτ. γλ κόκκινο πιπέρι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τον μαϊντανό, τα φύλα ρίγανης, το ξίδι, το σκόρδο, το πιπέρι και το τσίλι στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να φτιαχτεί ένα ενιαίο μίγμα.

Έπειτα ρίχνουμε το λάδι – όχι όλο μαζί- και το ενσωματώνουμε στο μίγμα λίγο λίγο και χτυπάμε παράλληλα το μίγμα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και την αφήνουμε για περίπου τριάντα λεπτά με μία ώρα.

Βγάζουμε τις μπριζόλες ξιφία από το ψυγείο μια ώρα πριν τις μαγειρέψουμε.

Τις αλείφουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και από τις δύο πλευρές.

Λαδώνουμε και το γκριλ στη σχάρα και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.

Μόλις η σχάρα κάψει τοποθετούμε τις μπριζόλες και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.

Τις ψήνουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά και στη συνέχεια τις βγάζουμε από τη φωτιά.

Πλένουμε τέλος, τη σαλάτα, την στραγγίζουμε καλά και την ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ.

Περιχύνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα. Την υπόλοιπη σάλτσα την απλώνουμε πάνω στα κομμάτια ξιφία και σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινά η επέλαση του καύσωνα – Πάνω από 40 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία

Μαίνεται ασταμάτητη η φωτιά στον Έβρο – Κατακαίγεται το δάσος της Δαδιάς – Επιχειρούν τα εναέρια μέσα (vids)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις