Το μπουγιουρντί είναι ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά που μπορούμε να φτιάξουμε για να συνοδεύσουμε το κρασί ή την μπύρα μας. Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν όλα τα μεζεδοπωλεία το έχουν στο μενού τους, ενώ μπορούμε πολύ εύκολα να το κάνουμε και μόνοι μας στο σπίτι. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές του, ωστόσο εμείς θα σας παρουσιάσουμε μια πιο ελαφριά.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

1-2 λουκάνικα της αρεσκείας μας

2 πράσινες πιπεριές κέρατο

2 πιπεριές Φλωρίνης

2 ντομάτες 

1 γεμάτη χούφτα τριμμένη φέτα 

1/2 χούφτα τριμμένο κίτρινο τυρί

Ρίγανη 

Ελαιόλαδο

Αλάτι 

Πιπέρι 

Προαιρετικά: Μπούκοβο και καυτερή πιπεριά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά τα λουκάνικά μας, αφού τα κόψουμε σε ροδέλες και έπειτα τα κρατάμε στην άκρη.

Στο κέντρο μιας λαδόκολλας ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και από πάνω βάζουμε τις ντομάτες μας κομμένες σε φέτες κρατώντας λίγες για το τέλος. 

Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές μας και τις ρίχνουμε και αυτές από πάνω.

Έπειτα ρίχνουμε το λουκάνικο το οποίο πριν έχουμε τσιγαρίσει στο τηγάνι και από πάνω τα τυριά μας.

Τέλος βάζουμε από πάνω από τα τυριά ακόμη μερικές φέτες ντομάτας.

Κλείνουμε προσεκτικά την λαδόκολλα και τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά.

Το μπουγιουρντί μας είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα ναυπηγεία των Belharra σήμερα και μετά στη Νορμανδία για την «D-Day»

Καιρός: Υποχωρούν σήμερα οι υψηλές θερμοκρασίες -«Καμίνι» η χώρα την επόμενη εβδομάδα

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις