Σφοδρές αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό η υπόθεση του Παύλου Πολάκη, του οποίου το πολιτικό μέλλον κρίνεται το απόγευμα.
Όσο περνούν οι ώρες, όλο και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται κατά της διαγραφής του αψύ Σφακιανού, γεγονός που δείχνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι “διχασμένο” σχετικά με το θέμα.
Παρόλο που ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να πάει το θέμα του Πολάκη μέχρι τέλους, κορυφαία στελέχη στην Κουμουνδούρου δεν είναι υπέρ του να διαγραφεί από το κόμμα.
Ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο MEGA χαρακτήρισε μεν λανθασμένο το ύφος του βουλευτή Χανίων, όμως σημείωσε ότι “δεν προκύπτει θέμα διαγραφής“.
Ο πρώην υπουργός Παιδείας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι “το θέμα έχει προκύψει με μία ανάρτηση του Πoλάκη, υπάρχει μία απόφαση που ανακοινώθηκε, να μη συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα άλλα τα οποία ακούγονται δεν στέκουν. Δεν λέει πουθενά στην ανάρτηση “να τους καθαρίσουμε”, λέει “να καθαρίσουμε την κατάσταση”. Το ύφος όλους μας μάς ξενίζει και το ύφος που το λέει σε προεκλογική περίοδο και επαναλαμβάνεται, δίνει λανθασμένη άποψη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υφίσταται κανένα θέμα δικαστικής δίωξης. Δικαστές υπεράνω κρίσης δεν υπάρχουν. Κατά τη γνώμη μου, ο Πολάκης δεν πρέπει να διαγραφεί, σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε. Δεν ανήκω σε κόμμα που τηλεοπτικά εκτοξεύουμε διαγραφές, έχουμε συντεταγμένες διαδικασίες και, αν προκύπτουν ζητήματα, τα συζητάμε και αποφασίζουμε. Συμφωνούμε ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τους λόγους που έχουν ανακοινωθεί, δεν προκύπτει ζήτημα διαγραφής του».
Ο πρώην υπουργός Εργασίας του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Κατρούγκαλος τάχθηκε κι αυτός κατά της διαγραφής του βουλευτή Χανίων, ενώ του είχε φροντίσει νωρίτερα να του πλέξει το εγκώμιο: “Δεν νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσει στη διαγραφή του κυρίου Πολάκη. Αυτά τα οποία κάνει ο Παύλος δεν απάγουν κάποια ηθική απαξία στο πρόσωπό του. Είναι κατά τη γνώμη μου, μεγάλο πολιτικό σφάλμα, αλλά δεν δείχνουν διαφθορά, δεν δείχνουν κάποια έκθεση, κάποια σύγκρουση με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ“.
Επίσης, σε δήλωση που κοινοποίησε στα social media ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας, όχι μόνο τάχθηκε κατά της διαγραφής Πολάκη, αλλά τον στήριξε κιόλας στον πυρήνα της τοποθέτησής του. “Η ιδέα να ρίξουμε τον Παύλο Πολάκη στα σκυλιά για να τα χορτάσουμε και να ηρεμήσουν είναι πάρα πολύ κακή. Τα σκυλιά στη συνέχεια θα πέσουν επάνω μας, ήδη έχουν πέσει. Ο Παύλος αψύς, ενοχλητικός, παρορμητικός είπε φανερά ότι πολλές και πολλοί από εμάς λέμε κρυφά, κατ’ ιδίαν και μαζί μας ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Ακόμη και το κορυφαίο αμάρτημα του, η αμφισβήτηση της «γραμμής» του κόμματος ουδέποτε αποτελούσε για αυτόν τον πολιτικό μας χώρο αιτία αποπομπής” ανέφερε μεταξύ άλλων.
Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τόνισε πως όσον αφορά την ανάρτηση του κ. Πολάκη “δεν υφίσταται ποινική διάσταση, δεν προτρέπει κανέναν σε κάποια ενέργεια“. Πρόσθεσε πάντως ότι το ζήτημα είναι να γίνει βαθιά πολιτική αντιπαράθεση ενόψει εκλογών, όχι να βάλεις μπροστά συγκεκριμένα πρόσωπα και υπό αυτή την έννοια η κίνηση του κ. Πολακη ήταν ατελέσφορη.
Το θέμα είχε σχολιάσει προ διημέρου και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ξεκαθάριζε πως δεν περισσεύει κανείς, παίρνοντας και εκείνος θέση κατά της διαγραφής του Παύλου Πολάκη: “Για να νικήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και να διώξουμε την Κυβέρνηση #Μητσοτακη χρειάζεται πανστρατιά! Το απαιτούν οι καιροί και ο κόσμος που υποφέρει από τη Δεξιά! Με επικεφαλής τον Alexis Tsipras, πρόγραμμα τετραετίας, σοβαρότητα, συσπείρωση κ συλλογικότητα. Δεν περισσεύει κανείς και καμμιά.
Παύλος Πολάκης: Τα σενάρια για το μέλλον του
Αυτή τη στιγμή, τα σενάρια για το μέλλον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας είναι τέσσερα:
-Αναστολή της ιδιότητάς του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα
-Διαγραφή από το κόμμα (που είναι και η βαρύτερη ποινή)
-Σύσταση
-Επίπληξη.
Σημειώνεται ότι για τα δύο πρώτα ενδεχόμενα πρέπει να υπάρξει πλειοψηφία 2/3 στην αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να πλειοψηφήσουν τα 1- από τα 15 μέλη της.
“Αλλάζω θερμοσίφωνα” – Έρχεται μέσα στον Μάρτιο το πρόγραμμα με επιδοτήσεις 100 εκατ. ευρώ
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"