Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τις εξελίξεις στον πόλεμο στο Ισραήλ αλλά και εντός συνόρων.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του αναφέρθηκε και στο μήνυμα που έστειλε το πρωί της Τετάρτης στους υπουργούς του.

«Κατ’ αρχάς να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου και την οδύνη μου για το τραγικό χτύπημα χθες σε νοσοκομείο της Γάζας, που στοίχισε τη ζωή -καθώς φαίνεται- σε εκατοντάδες αμάχους. Να προσθέσω κι εγώ τη φωνή μου σε αυτούς που ζητούν την άμεση διαλεύκανση αυτής της τραγωδίας, έτσι ώστε να γνωρίζουμε πραγματικά ποιοι είναι οι υπαίτιοι, και να προσθέσω ότι δυστυχώς στην ευρύτερη γειτονιά μας διαδραματίζονται δραματικά γεγονότα. Ξεκινώντας από την πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονική επίθεση της Χαμάς εντός του Ισραήλ, δυστυχώς τα πράγματα οδεύουν προς μία γενικότερη αποσταθεροποίηση.» ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να προσθέσει:

«Υπάρχουν απόψεις και επιχειρηματολογία και από τις δύο πλευρές και δεν θα σπεύσω να βγάλω κάποιο συμπέρασμα, καταδικάζοντας ούτε τη μία ούτε την άλλη πλευρά. Θέλω να τονίσω ότι αυτή είναι και η επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταλαβαίνω, όμως, γιατί αυτή τη στιγμή, που είναι τόσο τεταμένα τα πνεύματα στην περιοχή του Ισραήλ, είναι πάρα-πάρα πολύ εύκολο να δημιουργηθούν πολύ γρήγορα εντυπώσεις και από τη μία και από την άλλη μεριά. Γιατί, μην έχουμε καμία αμφιβολία, εδώ παίζεται και ένας πόλεμος προπαγάνδας και από τις δύο πλευρές.

Η πραγματικότητα όμως, είναι σαφής: υπήρξε μία άγρια τρομοκρατική επίθεση, όμοια της οποίας δεν έχουμε ξαναδεί στη Μέση Ανατολή. Εμείς υπερασπιστήκαμε από την πρώτη στιγμή το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, όμως ταυτόχρονα διακρίναμε την τρομοκρατική Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό και αγωνιστήκαμε -και αγωνιζόμαστε- έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε μία ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτό προφανώς σημαίνει: ανθρωπιστική βοήθεια, δυνατότητα -όσο αυτό είναι εφικτό- προστασίας των αμάχων οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια εμπόλεμη ζώνη και είναι οι τελευταίοι οι οποίοι φταίνε».

«Η Ελλάδα ουδέποτε απομακρύνθηκε από τη λύση των δυο χωρών και ήταν κάτι που διεμήνυσα σε άπαντες. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να μην υπάρχει κλιμάκωση στην περιοχή ακόμη περισσότερη. Πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί καθώς έχει αυξηθεί και η τρομοκρατία στην Ευρώπη.

Μετέθεσα το ταξίδι μου για λόγους ασφάλειας και ασφαλούς μετακίνησης προς το Ισραήλ. Θα πάω να συναντήσω τον βασιλιά της Ιορδανίας, ίσως βρεθώ στο Κάιρο. Δεν πρόκειται για ακύρωση του ταξιδιού. Κανείς δεν μας καταλογίζει μονομέρεια ώστε να μας αποκλείει από τις συζητήσεις. Είμαστε πυλώνας σταθερότητας» υποστήριξε στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Οι Παλαιστίνιοι δεν θέλουν να φύγουν από την πατρίδα τους. Αυτό δεν θα ήταν ούτε προς το συμφέρον των ιδίων ούτε προς το συμφέρον της Ευρώπης. Η χώρα μας πλέον έχει τις υποδομές για να καταγράφει όσους φτάνουν στα νησιά και να χορηγεί άσυλο σε όσους το δικαιούνται. Η πολιτική φύλαξης των συνόρων θα συνεχιστεί και θα συνεχιστεί. Κυρίαρχη στην ΕΕ η θέση της Ελλάδας. Δεν θα αποφασίζουν οι λαθροδιακινητές ποιοι θα μπουν στην Ευρώπη. Εμείς θα επιλέγουμε το εργατικό δυναμικό που θα έρθει στην Ελλάδα με συμφωνίες. Τα νούμερα που είπε ο κ. Μουτζούρης δεν είναι αληθή, όταν ήρθαμε εμείς στα πράγματα ήταν 30.000 στα νησιά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεν ανησυχούμε για τις αντιδράσεις στις δομές από Παλαιστίνιους, είμαστε σε εγρήγορση, οι αρχές παρακολουθούν αλλά δεν υπάρχουν παραπάνω ενδείξεις. Η Ευρώπη έχει πληρώσει ακραίο φόρο αίματος από την ισλαμική τρομοκρατία. Είμαστε σε στενότατη συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες των ευρωπαϊκών χωρών. Δεν είχαμε στην Ελλάδα χαρακτηριστικά μουσουλμανικών πληθυσμών που ριζοσπαστικοποιήθηκαν, αλλά είμαστε προσεκτικοί».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το σχόλιο για τη θέση της Τουρκίας στον πόλεμο

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε θέση για τις κινήσεις της Τουρκιάς και το αν επηρεάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Η Τουρκία -και είχα την ευκαιρία αυτό να το πω και στον Πρόεδρο Erdoğan-, σε αντίθεση με την Ελλάδα, που όπως σας είπα έχει μία στάση η οποία πιστεύω ότι είναι ισορροπημένη, τιμώντας τη συμμαχία μας με το Ισραήλ αναγνωρίζοντας όμως ταυτόχρονα την πολυπλοκότητα της κατάστασης, η στάση της Τουρκίας σίγουρα δεν είναι ισορροπημένη. Και η μη ανοιχτή καταδίκη της Xαμάς ως τρομοκρατικής οργάνωσης, κατά την άποψή μου είναι πολύ προβληματική. Διότι εδώ πρέπει να γίνει αυτή η διάκριση, χωρίς την οποία δεν μπορούμε ουσιαστικά να προχωρήσουμε και να συνομιλήσουμε με τη μόνη Παλαιστινιακή Αρχή η οποία έχει νομιμοποίηση, που είναι η Φατάχ, η Αρχή η οποία αυτή τη στιγμή, παρά τα όποια προβλήματά της, κυβερνά τη Δυτική Όχθη.

Αυτό προϋποθέτει την απόλυτη καταδίκη και απομόνωση της Χαμάς, πράγμα το οποίο η Τουρκία δεν κάνει.

Όμως, επειδή η περιοχή μας έχει ήδη αρκετά προβλήματα, το να μπορέσουμε να βγάλουμε ακόμη μία εστία προβλημάτων -και αναφέρομαι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις- είναι προς αμοιβαίο όφελος και των δύο χωρών.

Ο πολιτικός διάλογος ο οποίος ξεκίνησε χθες, ξεκίνησε σε καλό κλίμα, με μία συγκεκριμένη θετική ατζέντα. Με έμφαση στα ζητήματα της καλύτερης συνεργασίας στα θέματα μετανάστευσης -διότι θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία και μπορούμε να το κάνουμε, το έχουμε κάνει στο παρελθόν-, ζητήματα πολιτικής προστασίας και μία δρομολόγηση πια μίας διαδικασίας για να αρχίσουμε να συζητάμε και τα πιο δύσκολα ζητήματα. Προστατεύοντας όμως -και από τις δύο πλευρές υπάρχει αυτή η βούληση- το καλό κλίμα το οποίο έχουμε καταφέρει να οικοδομήσουμε και το οποίο πιστεύω ότι θα έχει ως επιστέγασμα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Δεκεμβρίου» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η ελληνική οικονομία πάει πολύ καλύτερα από τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών»

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην οικονομία της χώρας αλλά και την ακρίβεια τονίζοντας:

«Η ελληνική οικονομία πάει πολύ καλύτερα από τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών. Ελπίζω και στις επόμενες αξιολογήσεις από τους οίκους αξιολόγησης θα συνεχίσουμε με επενδυτική βαθμίδα. Η πολιτική της ΕΕ είναι να σταματήσουν οι στηρίξεις στον ενεργειακό κλάδο με εξαίρεση τους ευάλωτους. Ελπίζω να μην χρειαστεί να ανατρέξουμε στις δημοσιονομικές εφεδρείες.

Είμαστε σε μία πιο δύσκολη φάση γιατί υπάρχει αύξηση τιμών, ωστόσο βλέπουμε την αρχή του τέλους όσον αφορά στον πληθωρισμό. Καταρχάς να εξηγήσουμε ότι οι τιμές του λαδιού είναι παγκόσμιες τιμές. Και έχουν πολύ να κάνουν με την προσφορά και τη ζήτηση και τη δυναμική της παραγωγής σε άλλες χώρες, κυρίως στην Ιταλία και την Ισπανία.

Να πούμε επίσης ότι, επειδή η Ελλάδα εξάγει λάδι, αυτό που είναι πρόβλημα για τον καταναλωτή είναι όφελος για τον παραγωγό. Άρα τουλάχιστον δεν είναι περίπτωση φυσικού αερίου όπου όλα τα λεφτά πήγαιναν στη Ρωσία και σε αυτούς που παράγουν ένα προϊόν το οποίο δεν διαθέτουμε.

Όμως, να επανέλθω στον πυρήνα του ερωτήματός σας. Οι μειώσεις του ΦΠΑ δεν δουλεύουν. Έχουν μεγάλο δημοσιονομικό κόστος και τελικά οι όποιες μειώσεις, το έκαναν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχω μιλήσει με πολλούς ομολόγους μου, όσοι το έκαναν το μετάνιωσαν γιατί πολύ απλά δεν δούλεψε και επανέρχονται σε προηγούμενους συντελεστές ΦΠΑ.

Έχουμε όμως κάνει πολλά πράγματα. Θα σταθώ σε δύο μόνο και θα επιμείνω σε αυτά. Οι τιμές κάποια στιγμή θα αποκλιμακωθούν, όμως οι μόνιμες αυξήσεις των εισοδημάτων ήρθαν για να μείνουν, αυξήσεις μισθών, αυξήσεις μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους, συσσωρευμένες μειώσεις φόρων οι οποίες βελτιώνουν το διαθέσιμο εισόδημα. Στήριξη των πιο αδυνάμων, αυτών που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Και ένα συσσωρευμένο όφελος από μέτρα όπως το «Market Pass», που ξεπερνάει τα 600 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία στήριξαν το εισόδημα σε δύσκολες στιγμές.

Δεύτερη παρέμβαση, πολύ σημαντική: λειτουργία της αγοράς. Έχουμε βάλει πολύ μεγάλα πρόστιμα και θα εξακολουθώ να το κάνω. 

Όμως οι μόνιμες αυξήσεις μισθών ήρθαν για να μείνουν. Λειτουργία της αγοράς: Έχουμε βάλει πολύ μεγάλα πρόστιμα και θα συνεχίσουμε. Θέλω να στείλω μήνυμα και στις πολυεθνικές και εάν νομίζουν πως η Ελλάδα είναι μία μπανανία πως μπορούν να πωλούν τα ίδια προϊόντα πολύ πιο ακριβά από ότι σε άλλες χώρες θα δείτε τι θα κάνουμε πολύ σύντομα. 

Με ενδιαφέρει η πρόοδος στην οικονομία να έχει αντίκτυπο στον καθέναν. Ακρίβεια και στέγη είναι τα πιο σημαντικά θέματα.

Είναι πραγματική μείωση γιατί ξέραμε τις τιμές αφετηρίας. Δεν είμαστε και εμείς κορόιδα. Θέλω να θυμίσω ότι εμείς βάλαμε πρόστιμο σε εταιρείες που έκαναν πλασματικές εκπτώσεις: «αυτό το στυλό κάνει 10 ευρώ, το αυξάνω στα 20 ευρώ και μετά λέω ότι κάνω έκπτωση 50% για να ξαναπάει στα 10 ευρώ». Αυτό είναι κοροϊδία. Μπήκαν πρόστιμα τέτοια.

Είναι βάρος για τις επιχειρήσεις, το γνωρίζετε, εξάλλου, διότι είστε και ο ίδιος επιχειρηματίας. Δεν είναι εύκολο για την επιχείρηση να δικαιολογεί την κοστολόγηση των προϊόντων της, όμως το κάνουμε. Και θα είμαστε από πάνω όσο χρειάζεται, να περιορίσουμε στο βαθμό που μπορούμε τέτοια φαινόμενα αισχροκέρδειας και να αφήσουμε την αγορά να λειτουργήσει όσο καλύτερα μπορεί. Από εκεί και πέρα βλέπετε ότι οι τιμές κάνουν διακυμάνσεις.

Γιατί δεν έχετε ρεπορτάζ τώρα τελευταία, δεν έχουμε τα ίδια ρεπορτάζ που είχαμε για τις λαϊκές; Διότι η τιμή στη λαϊκή έχει πάρα πολύ να κάνει με τον καιρό. Είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα, τώρα πέρασαν τα καιρικά φαινόμενα, μπορεί να ήρθαν και κάποια παραπάνω προϊόντα από την Κρήτη, συμπιέστηκαν κάπως οι τιμές». 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση για τον μετασχηματισμό και το μήνυμα στους συνεργάτες του

Σε σχετική ερώτηση, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ενώ παράλληλα αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, είπε: “Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ να μεταφέρω σε όλους τους συνεργάτες μου ένα μήνυμα σεμνότητας και μετριοπάθειας”.

Αναλυτικά ανέφερε: «Θέλω να μεταφέρω σε όλους τους συνεργάτες μου ένα μήνυμα σεμνότητας και μετριοπάθειας. Όταν προέρχεσαι από νίκες και υπάρχει τέλμα στην αντιπολίτευση, είναι εύκολο να νομίζεις πως είναι όλα εύκολα. Αν αυτό έχει συμβεί (να πάρουν τα μυαλά ορισμένων αέρα) είναι δική μου δουλειά δημόσια και ιδιωτικά να στείλω μηνύματα. Θέλω να είμαι τόσο αυστηρός με τους συνεργάτες μου όσο είμαι με τον εαυτό μου. Δεν είναι προαναγγελία ανασχηματισμού αυτό. Όχι. Έχουμε μία καινούργια κυβέρνηση. Δεν πιστεύω ότι δεν «τραβάει» το νέο σχήμα. Έχω αποφασίσει να δώσω χρόνο στους υπουργούς. Αυτό χρειάζεται χρόνο».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το σχόλιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε θέση και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αναφέροντας:

«Δεν πιστεύω στην ήσσονα προσπάθεια και δεν πιστεύω και στην υποκριτική μετριοπάθεια. Φανταστείτε αν σας έλεγα ότι θέλω να κερδίσω 3 Περιφέρειες από τις 13. Προφανώς όταν μπαίνεις στη μάχη, μπαίνεις στη μάχη για να κερδίσεις. Κόμμα εξουσίας είμαστε, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από τη στιγμή που δώσαμε πολιτικό χρώμα. Μπαίνουμε σε κάθε μάχη για να την κερδίσουμε, δεν μπαίνουμε για να χάσουμε.

Λοιπόν, δώσαμε τις μάχες μας, κάναμε δύο αποτιμήσεις. Είναι η αποτίμηση της πρώτης κάλπης, στην οποία υπήρξε και ο πραγματικός ανταγωνισμός. Η επιτυχία της πρώτης κάλπης δεν ακυρώνεται από τα αποτελέσματα της δεύτερης. Διότι εκεί έγινε η πραγματική καταμέτρηση των δυνάμεων. Και νομίζω ότι, όπως και αν μετρήσει κανείς τις ψήφους, η Νέα Δημοκρατία βγήκε ενισχυμένη από την πρώτη κάλπη.

Τώρα, στη δεύτερη κάλπη προφανώς και τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά για τη Νέα Δημοκρατία. Η τελική εικόνα, όμως, παραμένει μια εικόνα όπου 12 στους 13 Περιφερειάρχες προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και η αντιπολίτευση κατάφερε, σε πολύ ειδικές συνθήκες, να κερδίσει μόνο μία Περιφέρεια.

Προφανώς και θα προτιμούσα να είχαν κερδίσει οι υποψήφιοι οι οποίοι υποστηρίζονταν επίσημα από τη Νέα Δημοκρατία.

Εάν γνωρίζαμε τότε όσα γνωρίζουμε τώρα, είναι πολύ πιθανόν να μην κάναμε αυτές τις επιλογές. Τελικά, όμως, οι πολίτες είναι κυρίαρχοι. Οι εκλογές αυτές τελείωσαν. Και το λέω αυτό γιατί; Διότι αισθάνθηκα, κ. Χατζηνικολάου, ότι υπήρχε πια μια συσσωρευμένη κούραση με τις εκλογές και το θεωρώ απολύτως αναμενόμενο.

Είχαμε δύο εθνικές εκλογές θέλω να θυμίσω -η δεύτερη κάλπη παντελώς αχρείαστη, λόγω της απλής αναλογικής-, θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει από την πρώτη κάλπη. Δύο γύροι εκλογών, πολύ μεγάλη αποχή, εντυπωσιακά μεγάλη, ανησυχητική αποχή…

Όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά ειδικά στην Αθήνα. Τώρα, αυτό το οποίο με ενδιαφέρει εμένα είναι η κάλπη της καθημερινότητας. Και η κάλπη της καθημερινότητας είναι όλα αυτά για τα οποία μιλήσαμε.

Αυτό το κεφάλαιο έκλεισε. Εγώ έχω μία υποχρέωση, το είχα πει και πριν, αυτό το είχα πει και πριν δώσω τη στήριξη στους Περιφερειάρχες και στους Δημάρχους: ότι υποχρέωσή μου είναι να συνεργάζομαι με όλους τους αυτοδιοικητικούς. Θέλω να θυμίσω ότι τέσσερα χρόνια τώρα συνεργάστηκα άψογα με Περιφερειάρχες και Δημάρχους.

Γι’ αυτό και τους επαναφέρω και γι’ αυτό και είπα ότι η αλαζονεία είναι, θα έλεγα, μία πάθηση η οποία είναι πολύ ανησυχητική. Διότι οι πολίτες μπορούν να συγχωρήσουν λάθη αλλά δεν θα σού συγχωρήσουν κακές συμπεριφορές.

Από εκεί και πέρα, θα επαναλάβω: τέσσερα χρόνια Πρωθυπουργός συνεργάστηκα με πάρα πολλούς Δημάρχους απευθείας. Ποτέ δεν ρώτησα, όταν πήγαινα, γιατί γύρισα όλη την Ελλάδα, ένας Δήμαρχος σε ποιο κόμμα ανήκει.

Δώσαμε πολλά χρήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια. Κανείς δεν μας κατηγόρησε. Πιστεύετε ότι αν δίναμε χρήματα σε «γαλάζιους» Δημάρχους και όχι σε «πράσινους» ή «κόκκινους» -και αναφέρομαι, ως προς την προέλευση των Δημάρχων- δεν θα το είχατε ακούσει, δεν θα είχε γίνει φασαρία; Ποτέ κανείς δεν είπε και δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο και δεν πρόκειται να το πει ούτε τώρα.

Συναντήθηκα με τον κ. Κουρέτα όχι επειδή ήταν ο μόνος ο οποίος, θα έλεγα, κέρδισε έχοντας στήριξη -βέβαια, το τι στήριξη είναι κι αυτή όταν ουσιαστικά ο ίδιος μάλλον δεν ήθελε καν ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Κασσελάκης να πάνε στη Θεσσαλία ήταν λίγο κεκαλυμμένη στήριξη.

Αλλά συναντήθηκα με τον κ. Κουρέτα γιατί η Θεσσαλία επείγει και γιατί η ανασύνταξη της Θεσσαλίας απαιτεί μία πολύ καλή συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με την Περιφέρεια και τον καινούριο Περιφερειάρχη και την ομάδα του.

Ήταν πολύ στενάχωρο και σε προσωπικό επίπεδο, ο κ. Μπακογιάννης ήταν ένας καλός δήμαρχος, ο νέος δήμαρχος θα έχει πάντα την πόρτα του γραφείου μου πάντα ανοιχτή, του εύχομαι καλή επιτυχία. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι της κεντρικής διοίκησης. Κάμερες θα μπουν στην Αθήνα, το μετρό στα Εξάρχεια θα γίνει. Το μεγάλο έργο του Βοτανικού, θα προχωρήσει, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει γήπεδο.

Κάποιοι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους. Μονίμως άκουσα τέσσερα χρόνια «να φύγει ο Μητσοτάκης». Το θέμα είναι ποια είναι η εναλλακτική. Καλή τύχη θα πω για να συνεννοηθούν. Το ΠΑΣΟΚ κάνει ό,τι μπορεί για να ΣΥΡΙΖοποιηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ για να ΠΑΣΟΚοποιηθεί. Εκφράζουμε μία πιο πλατιά κοινωνική πλειοψηφία, επικρατήσαμε πολιτικά γιατί οι πολιτικές μας είχαν κοινωνικό πρόσωπο. Το ζήτημα είναι ποια είναι η εναλλακτική όχι να φύγει ο Μητσοτάκης. Για τις εθνικές εκλογές έχουμε ακόμη τέσσερα χρόνια».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη τόνισε: «Η επικοινωνία είναι δευτερεύουσα μπροστά στην ουσία. Και το TikTok είναι καλό αρκεί να μπορεί να προβάλεις περιεχόμενο. Θα τον δούμε στην πράξη. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι έφυγε για τις ΗΠΑ την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, έχει χρόνο για να συντονιστεί με την ελληνική πραγματικότητα. Δεν θα μπορούμε να έχουμε απευθείας αντιπαράθεση γιατί δεν θα είναι στη Βουλή».

Για τις φυσικές καταστροφές ανέφερε: «Και αυτοκριτική έχουμε κάνει και αλλαγές θα κάνουμε, γιατί προφανώς η αυτοκριτική πρέπει να οδηγεί σε αλλαγές. Για τους πόρους γνωρίζετε ότι υπάρχει το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ», το οποίο τώρα αρχίζει να τρέχει ως προς τους διαγωνισμούς οι οποίοι πρέπει να υλοποιηθούν. Είναι σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ευρώ, σημαντικότατο πρόγραμμα το οποίο… Γιατί το πρόβλημα της Θεσσαλίας είναι ότι πλημμυρίζουμε και ταυτόχρονα παραπονιούνται -και δικαιολογημένα- οι αγρότες μας ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης νερού για την άρδευση. Είναι μία υποχρέωση, θα έλεγα, και δική μου απέναντι στη Θεσσαλία, να μπορέσουμε να ανατάξουμε την περιοχή. Το ίδιο ισχύει και για τον Έβρο».

Ειδήσεις σήμερα:

Πούτιν: “Τραγωδία” αυτό που συνέβη στο νοσοκομείο στη Γάζα – Ζητά διαπραγματεύσεις

Υπουργείο Εργασίας: Αναλυτικά το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο – Οι 7 διατάξεις

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις