Ένα βήμα εμπρός, δυο δρασκελιές προς τα πίσω. Αυτή είναι η Βαβέλ της αρχηγίας Κασσελάκη. Ο «Στέφανος σκέτο» κατάφερε να θολώσει την γραμμή της πολιτικής ωριμότητας με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό υπερψήφισε τις αμυντικές δαπάνες. Το αποδεικνύει με την αχαλίνωτη εκφορά με την οποία τα στελέχη του κόμματος του αλαλάζουν προς της εθνικής πράξης η χώρα μας να συμμετάσχει στην πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη στην Ερυθρά Θάλασσα. Αυτή η δισχιδής στάσης μπορεί να θεωρηθεί και η δικαίωση της διάγνωσης του Λάκη Λαζόπουλου, ο οποίος προ ημερών έλεγε ότι: «Ο Κασσελάκης δεν έχει ιδεολογία, την ψάχνει. Τον ψήφισαν γιατί ήταν ένα πεθαμένο κόμμα και το ζωντάνεψε λίγο, έφερε έναν ξένο αέρα, σαν τη θεία από το Σικάγο». 

Το συγκεκριμένο ζήτημα όμως υπερβαίνει τα ιδεολογικά τείχη γιατί τέμνεται ευθέως με τα εθνικά συμφέροντα αλλά και την τρισχιλιετή παράδοση της πατρίδας μας. Η διεθνής κινητοποίηση απέναντι στο τρομοκρατικό κρεσέντο των Χούθι απαιτεί καθαρές θέσεις. Για την ακρίβεια μια κρυστάλλινη, μονολεκτική απάντηση: Ναι ή όχι στην προστασία των Ελλήνων ναυτικών που διασχίζουν την Ερυθρά Θάλασσα; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ ή κατά σε μια ειρηνευτική προσπάθεια για να προστατευθεί η ναυτιλία;. Όσα δε, συμπεριλαμβάνονται στο δημόσιο αφήγημα που αναπροσαρμόζεται ώρα την ώρα και ημέρα την ημέρα, δεν προσδίδουν νομιμοποιητική βάση σε μια ώριμη κριτική. Το αντίθετο αποκαλύπτουν ένα τεράστιο κενό στην στρατηγική αντίληψη και στην πολιτική ευθυκρισία. 

Η μεγάλη εικόνα δεν επιδέχεται ερμηνειών ούτε μεταβάλλεται με βάση τις μικρομματικές ανάγκες. Οι άνθρωποι με επιχειρησιακή εμπειρία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν την απεικονίσουν στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιχείρηση Prosperity Guardian δεν είναι ένα κάλεσμα για μια πολεμοχαρή αντίδραση. Από την αποτελεσματική διεξαγωγή της επιχείρησης Prosperity Guardian, και το τείχος ναυτικής προστασίας των εμπορευματικών δρομολογίων εξαρτάται η πορεία στις τιμές των αγαθών και της ενέργειας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν δεν επιτύχει αυτή η ειρηνευτική παρέμβαση μπορεί να αυξηθούν σε βάθος 4 μηνών. Είναι απλό και όχι μπακαλίστικο όπως η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Ναι, οι Χούτι μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές στα ράφια των super market στην Ελλάδα και φυσικά σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο. Μπορούν να αλλάξουν ακόμη και την τιμή του σουβλακιού. 

Ο κύριος στόχος της Prosperity Guardian είναι να περιχαρακώσει το status της ασφάλειας και από την επίτευξή του, εξαρτάται εάν θα ανατιμηθούν τα ασφαλιστικά κόστη μετακίνησης στον νότο της αφρικανικής ηπείρου όσο και στα ενεργειακά. Αυτός είναι ο ρόλος που θα επιτελέσει η χώρα μας και το Πολεμικό μας Ναυτικό που γνωρίζει καλά την αποστολή του. Καιρός να μάθει τη δική του αποστολή και η αξιωματική αντιπολίτευση.  

*Γράφει ο πολιτικός συντάκτης του debater.gr, Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοκαριστικό βίντεο DEBATER: Η στιγμή που Ι.Χ. «εκσφενδονίζει» πεζό σε βιτρίνα καταστήματος στους Αγίους Αναργύρους

Καλός καιρός σήμερα με τοπικές βροχές και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις