Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν την γνωρίζω. Ούτε την έχω επισκεφθεί κατ ιδίαν, ούτε…παραπλεύρως. Εκ του μακρόθεν την έχω δει, όταν με προσκαλούσαν λόγω ιδιότητας στο Προεδρικό Μέγαρο. Άρα, η όποια άποψή μου είναι σχηματισμένη από τα όσα διαβάζω και δημόσια μαθαίνω. Είναι αλήθεια ότι από την πρώτη στιγμή που εξελέγη, και μάλιστα ως πρώτη γυναίκα στο ανώτατο Πολιτειακό αξίωμα, άρχισε να δέχεται από τα γνωστά συστήματα «βολές». Τόσο από τα δεξιά, όσο και από τα αριστερά.

Ξεκίνησαν οι γνωστοί υπερπατριώτες να την κατηγορούν ότι δεν είναι τόσο πατριώτισσα όσο θα ήθελαν. Μέχρι και τι πράγματα είχε πίσω από το γραφείο της έψαχναν, προκειμένου να δικαιολογήσουν τους αστείους ισχυρισμούς τους.

Όταν η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου διέψευσε με τις θέσεις και τις απόψεις της τα όσα ισχυρίζονταν, τότε το… κατάπιαν και άλλαξαν το τροπάρι, αρχίζοντας να ψάχνουν το που και πως ζει, χωρίς ποτέ να αποδεχτούν ότι η Πρόεδρος δεν ήταν στα μέτρα τους ή της γραμμής τους.

Ακόμη και όταν πήγαινε στις εσχατιές της Ελλάδας και έθετε ζητήματα, εκείνοι για να μην τα προβάλλουν και εκτεθούν, απλά δεν τα παρουσίαζαν.

Η Πρόεδρος όμως συνέχιζε να υπηρετεί με συνέπεια το ρόλο της, με τον τρόπο που το Σύνταγμα της επιτρέπει.

Και εκεί που κάπου είχαμε ησυχάσει, ξάφνου και δεξιά και αριστερά ενοχλήθηκαν από το νέο «έγκλημα» της Σακελλαροπούλου. Ποιο ήταν; ότι παρευρέθηκε σε μια εκδήλωση μετά την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στο γάμο. Μια όμορφη και σεμνή γιορτή, την οποία σκέφθηκαν και υλοποίησαν (όπως υποψιάζομαι) οι Σκέρτσος – Πατέλης. Και ξεσηκώθηκε το ευαίσθητο πολιτικό μας δεξιό και αριστερό σύστημα για την…απαράδεκτη κίνηση της Προέδρου, να πιεί μαζί με άλλους ένα ποτήρι κρασί!
Οι δεξιοί την κατηγορούσαν για τους γνωστούς λόγους, δηλαδή ότι στήριξε με τον τρόπο της το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, και οι αριστεροί γιατί πήγε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν υπουργοί του Μητσοτάκη!

Τι να πω ειλικρινά για την υποκρισία και των μεν και των δε; Δηλαδή η Σακελλαροπούλου έγινε, αμα τη εμφανίσει της, και δεξιά και αριστερή, για αυτό και βρέθηκε σε διασταυρούμενα πυρά.

Χωρίς να θέλω να τους χαλάσω τα αφηγήματα, καθώς δεν έχω και καμία δέσμευση ή υποχρέωση απέναντι στην Πρόεδρο, οφείλω να την συγχαρώ για την κίνησή τους. Και κρίμα που αυτή η μικρή γιορτή δεν έγινε με την παρουσία και άλλων αρχηγών και κομμάτων.

Θα ήταν ένα όμορφο μήνυμα, για την επόμενη ημέρα. Και καλά κάνει η κυρία Σακελλαροπούλου και μερικές φορές λειτουργεί έξω από το «κουτί».

Ο θεσμός δεν είναι αποστειρωμένος, δεν είναι φοβικός και σίγουρα δεν υπάρχει για να λειτουργεί κατά πως θέλουν ή είχαν μάθει ορισμένοι. Σίγουρα δεν είναι το μοντέλο Προεδρίας που είχαμε μάθει και συνηθίσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με κάθε αφορμή θα πρέπει να τον πυροβολούν οι γνωστοί- άγνωστοι για να τον φέρουν στα μέτρα τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μητσοτάκης «επιστρέφει» με συνέντευξη και νομοσχέδια

Επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική του ΑΠΘ -Φοιτητές προχώρησαν σε ανακατάληψη της Σχολής

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις