Οσα έχουν διαρρεύσει στον τύπο τις τελευταίες ημέρες, εμφανίζουν όλες τις εμμονές και τις ιδεοληψίες της Νέας Δημοκρατίας στα εργασιακα. Η προσπάθεια εσωτερικής υποτίμησης σε ωράρια, δικαιώματα, μπόνους επιδόσεων και μισθούς δεν αποτελούν λύση. 

Για πρώτη φορά στα χρονικά, η ΝΔ αφηνει εντελώς απροστάτευτο τον εργαζόμενο. Αφαιρεί τη δυνατότητα συλλογικής διαπραγμάτευσης και την ασφάλεια που αυτή παρείχε για τον εργαζόμενο, ο οποίος είναι και ο αδύναμος κρίκος στη σχέση εργοδότη εργαζόμενου.

Αυτή η μεταβολή δημιουργεί τεράστιο ζήτημα το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας όσο οι συνθήκες δυσκολεύουν. Ειδικά σε μια περίοδο με αυξημένο ρίσκο ανεργίας, ο εργαζόμενος θα αμοιβεται με λιγότερα απο οσα αξίζει και θα πληρώνει πολλά σε ασφαλιστικές εισφορές, που θα πηγαίνουν σε συντάξεις παλαιότερων. 

Η δουλειά δε μπορεί να αποτελεί δουλεία, αλλά μία ευκαιρία να ανεβάσει ο εργαζόμενος το βιοτικό του επίπεδο δίνοντας την ευκαιρία, ειδικά, στους νέους ανθρώπους να βελτιώσουν τη ζωή τους για εκείνους και τα παιδιά τους, όχι για να καλύπτουν διαρκώς τρύπες από το παρελθόν. 

Αυτό που χρειάζεται ειναι κανόνες που γίνονται απο ολους σεβαστοι, ενα πλαίσιο προοπτικής και εξέλιξης της εργασίας, που εγγυάται την κοινωνική κινητικότητα. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση για το Κίνημα μας. 

*Ο Παύλος Χρηστίδης είναι Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις