Τα αβγά χρησιμοποιούνται συνεχώς στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική και καταναλώνονται είτε σκέτα, είτε αποτελούν βασικό υλικό διαφόρων συνταγών. Ωστόσο, πολλές φορές στην προσπάθειά μας να τα βράσουμε τελικά σπάνε, με αποτέλεσμα να τα πετάμε και να μην μπορούμε να εντοπίσουμε τι είναι αυτό που φταίει.

Γιατί σπάνε τα αβγά κατά το βράσιμο;

Η απάντηση σε αυτό το αιώνιο ερώτημα είναι πολύ απλή, καθώς καθοριστικό ρόλο σε αυτό παίζει η θερμοκρασία. Συγκεκριμένα, το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι περιμένουν πρώτα να βράσει το νερό και μετά τοποθετούν τα αβγά μέσα στην κατσαρόλα. Έτσι, αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο συνδυασμός βραστού νερού με κρύο αβγό να σπάει και να ξεχύνεται το ασπράδι στην κατσαρόλα μας.

Ποια είναι η λύση

Η λύση είναι πάρα πολύ απλή, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέτουμε τα αβγά στην κατσαρόλα μας όταν το νερό δεν έχει προλάβει να βράσει και είναι ακόμα κρύο.

Ειδήσεις σήμερα:

Κύπρος: Αναχώρησε το πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα -Μεταφέρει 200 τόνους

LIVE – Κυριάκος Μητσοτάκης: Τον τελικό λόγο για τα Τέμπη θα τον έχει μόνο η Δικαιοσύνη – Γιατί δεν θα δοθεί επίδομα Πάσχα

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις