Ποιος είναι ο καλλιτέχνης πίσω από τα έργα που βανδάλισε ο Νίκος Παπαδόπουλος στην Εθνική Πινακοθήκη
Αδιανόητες ήταν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας (10/3) εντός της Εθνικής Πινακοθήκης στην Αθήνα

Αδιανόητες ήταν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας (10/3) εντός της Εθνικής Πινακοθήκης στην Αθήνα, όταν ο βουλευτής της “Νίκης”, Νίκος Παπαδόπουλος, άρχισε να προκαλεί φθορές σε έργα τέχνης, φωνάζοντας πως «προσβάλλουν τη θρησκεία».
Ο Νίκος Παπαδόπουλος αφέθηκε τελικά ελεύθερος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση φθορών, σε βαθμό πλημμελήματος.
Ποιος είναι όμως ο καλλιτέχνης πίσω από τα έργα τέχνης που έφεραν σε κατάσταση αμόκ τον βουλευτή του κόμματος “Νίκη”;
Τα έργα ανήκουν στον καταξιωμένο Έλληνα χαράκτη, Χριστόφορο Κατσαδιώτη, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24 Νοεμβρίου 1971. Πριν αφοσιωθεί στην τέχνη του, διέγραψε μια λαμπρή πορεία 15 ετών στον χώρο της δημοσιογραφίας, εργαζόμενος σε ραδιόφωνο, τηλεόραση και έντυπα.
Ο Χριστόφορος Κατσαδιώτης σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2009-2014), και έκτοτε έχει παρουσιάσει τα έργα του σε πλήθος ατομικών και ομαδικών εκθέσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με σημαντικές παρουσίες σε Γαλλία και Πολωνία.
Η δουλειά του έχει αναγνωριστεί και χρησιμοποιηθεί από σημαντικούς εκδοτικούς οίκους, όπως οι Gutenberg, Διάττων, Μανδραγόρας, Πολύτροπον, Κέδρος, Μελάνι και Μπαρτζουλιάνος, ενώ ο ίδιος έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία:
- 2011: Βραβείο Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόγραμμα LLP-Erasmus
- 2012: Βραβείο 1ης Μπιενάλε Ελλήνων Σπουδαστών Χαρακτών Ex-Libris, Κρήτη
- 2017: Βραβείο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation – “12th Athens Animfest” (“Carousel”[4]-Animation χαρακτικής)
Από το 2013, ο καλλιτέχνης έχει εγκατασταθεί στο Παρίσι, ενώ παράλληλα συνεχίζει να αρθρογραφεί για τον ελληνικό τύπο, καλύπτοντας τα εικαστικά δρώμενα της πόλης του φωτός.
Το 2015, η καλλιτεχνική του αξία αναγνωρίστηκε από τον κόσμο του θεάτρου, καθώς τα θέατρα Eurydice, Zéro και Théâtre du Cristal επέλεξαν χαρακτικά του για την προβολή των παραστάσεών τους.
Ο καλλιτέχνης ειδικεύεται στην οξυγραφία, μια τεχνική χαρακτικής που δημιουργείται με τη χρήση οξέων σε μεταλλική πλάκα. Η πλάκα αυτή, που ονομάζεται μήτρα, χρησιμοποιείται στη συνέχεια για να τυπωθεί το έργο σε χαρτί με τη βοήθεια πρέσας.
Το 2017, ο καλλιτέχνης έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του Αναπληρωτή ή Επίκουρου Καθηγητή στον Τομέα Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.
Στις φλόγες δύο αυτοκίνητα τα ξημερώματα στα Κάτω Πατήσια (φωτογραφίες)
Ακολούθησε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις